REVIEWPrimaLuna

PrimaLuna Prologue Eight CD-speler

Het lijkt haast een trend te worden, cd-spelers uitbrengen die verlost zijn van een digitale signatuur. Het wezenlijk doorgronden van de techniek van een speler en vooral van de eromheen liggende deelschakelingen, heeft kennelijk meer dan 25 jaar moeten duren. Al die jaren zijn wij gedwongen te luisteren naar spelers die in basis gelijk zijn, slechts in klank, stereobeeld en detaillering verschillen. Nog steeds `gewoon` cd-spelers zijn. Hoe briljant is de uitvinder (of hoe `gestoord van techniek`) om te bedenken dat een buisje in het circuit van de klok van een speler het wezenlijke verschil kan maken tussen digitale muziek en echte muziek?

Een verlichte geest die bovendien kans ziet om zijn SuperTubeClock heen een hoogwaardige en fijne cd-speler te bouwen. Een model dat uitstraalt dat het tot in de eeuwigheid zal draaien. Die heeft door dat dit een leuke manier én vooral innoverende manier is om de klant zo te prikkelen dat hij terecht op een holletje naar de winkel rent om het te zien, te voelen, te horen. Nieuw en anders, in de PL8 het equivalent van `dichter bij de waarheid`.

Het PrimaLuna concept is waarschijnlijk genoegzaam bekend. Het project is een aantal jaren geleden gestart door Durob Audio eigenaar Herman van den Dungen. Elektronicus Marcel Croese tekent voor de schakelingen en ontwerper Ron Simons bedenkt de vormgeving. Binnen de range van ProLogue en DiaLogue ontwerpen zijn veel overeenkomsten te vinden waardoor de productie van de versterkers, die geheel in China plaatsvindt onder streng Nederlands toezicht, kostenbesparend kan plaatsvinden. Zo zijn de schakelingen nauw aan elkaar verwant, zijn de kasten zoveel mogelijk gelijkvormig en is de afstandbediening universeel. Inmiddels zijn vier geïntegreerde versterkers leverbaar, een voorversterker, twee stereo eindversterkers en twee sets monoblokken. Eindelijk aangevuld met een lang verwachte bron: de PL8 cdspeler.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE