REVIEWMaster

Master Contemporary C luidsprekers

Werner Ero | 01 januari 2008 | Fotografie Fabrikant | Master

Een compleet nieuw product ontwerpen is altijd al een hele opgave, ongeacht om wat voor soort creatie het gaat. Maar wat als je behoort tot een van de beste luidsprekerbouwers die we in Europa kennen en je bijna geen `voorbeelden` meer hebt die je de weg kunnen wijzen als het gaat om een daadwerkelijk essentieel beter geluid neer te zetten? Zo moet het ongeveer gegaan zijn bij de geestelijke vader van de Nederlandse(!) Master luidsprekers, Rick Paap. In de nu volgende test komt zijn nieuwste creatie, de Contemporary C uitgebreid aan de orde. Een weergever die niet alleen voor het merk Master een complete aardverschuiving teweeg heeft gebracht maar ook al veel andere, zelfs uitermate kostbare high-end ontwerpen, het schaamrood op de kaken laat krijgen. Het nieuwe denken van mastermind Rick Paap.

Voordat ik daadwerkelijk van wal wil steken gaan we eerst drie jaar terug in de tijd waar ik Rick in zijn bedrijf te Geldermalsen zuchtend tegenkom. Op het eerste gezicht heeft hij geen enkele reden tot klagen want zijn nieuwste luidsprekermodel van dat moment, de fraaie en kostbare Perception, is net gereed en uitstekend door de diverse winkels en pers ontvangen. Toch is hij absoluut niet in een tevreden bui.

`Ik zit op een dood spoor` verzucht hij vertwijfeld. `De Perception is heel mooi en helemaal af, maar ik wil eigenlijk een nog veel grotere stap vooruit maken en ik weet gewoon dat dit mogelijk moet zijn, alleen de vraag is nu, hoe moet ik dat benaderen en bereiken`. Zo, pats boem, dat zijn nog eens ontboezemingen, keihard in mijn gezicht uitgesproken en dan nog wel uit de mond van zo’n begaafd ontwerper als deze door mij vakmatig zeer gerespecteerde man.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE