REVIEW

CEC Tube 53

Jan de Jeu | 01 januari 2008 | Fotografie Fabrikant |

De naam CEC ligt diep verankerd in de Japanse high end traditie waarbij uit de historie vooral de draaitafels van het merk bekend zijn. Voortbouwend op dat analoge verleden is het imago van het merk tegenwoordig met name gebaseerd op de reputatie van de fameuze snaar aangedreven cd-spelers en loopwerken. Toch vormen ook versterkers al jarenlang onderdeel van het productenpakket. Tot voor kort waren dat echter stuk voor stuk transistorversterkers. Met de introductie van de Tube 53 is daar een eind aan gekomen en presenteert CEC voor het eerst een geïntegreerde buizenversterker.

Nog voordat de bodedienst de Tube 53 bij mij aflevert bekijk ik nieuwsgierig de internetsite van de fabrikant en daar kom ik er achter dat de geïntegreerde buizenversterker, tot nu toe als enig apparaat, behoort tot de nieuwe Classic series. Persoonlijk zal het mij dus niet verbazen wanneer er in de toekomst nog meer op buizentechniek gebaseerde componenten in deze serie op zullen duiken.

Vooralsnog sluit de kleine versterker - 227.5 mm breed, 410 mm diep en 183 mm hoog - qua formaat en styling mooi aan bij de overige apparaten met een 53 aanduiding zoals de HD 53 R-80 hoofdtelefoonversterker, de AMP 53 single ended klasse A versterker, de DA 53 DA Converter, de PH 53 phono voorversterker en de recentelijk geïntroduceerde TL 53 Z cd-speler.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE