Advance Acoustic MCD-403 CD transport en MDA-503 D/A converter

Terwijl de cd techniek qua technologie inmiddels allang achterhaald is, wordt er na het instorten van media als dvd-audio en zeker sacd, de laatste jaren door steeds meer fabrikanten enorm veel energie in dit oude medium gestoken. En met resultaat, want tegenwoordig worden wij als recensent bijna continu verrast met steeds maar weer mooiere spelers. Ik noem maar even: North Star Design T192+Extremo combi, Marantz SA- 7S1, Meridian 808i, Audio Research CD-7, Naim 555 en nog veel meer.

Stuk voor stuk prachtige producten die naast een fantastische klank ook nog eens zeer solide zijn vervaardigd. Er zat alleen steeds maar één groot nadeel aan en wel de prijs! En juist dat willen de Franse producten uit deze test nu eens fl ink op zijn kop gaan zetten. De ingrediënten hiervoor zijn overtuigend. Een mooi transport en D/A-converter, ieder in een aparte behuizing, de nieuwste techniek aan boord, buizen in de uitgangstrap en voor een prijs die veel muziekliefhebbers bijzonder vrolijk zal maken.

Meteen al bij binnenkomst van de onderwerpen van deze test, het Advance Acoustic MCD-403 cd-transport en de MDA-503 D/A-converter, besefte ik dat ik mogelijk wat heel fraais in handen zou kunnen hebben. Het Franse merk Advance Acoustic heeft in de audiofiele wandelgangen een goede naam opgebouwd met uitstekend klinkende en vooral scherp geprijsde producten. Het in 1995 opgerichte en in Toulouse gesitueerde bedrijf is gestart met een klein assortiment, zeer goed presterende luidsprekers met een extreem goede prijs/ kwaliteitsverhouding. Deze weergevers werden over de gehele wereld en door de vakpers meer dan uitstekend ontvangen en de basis voor een goede naam was daarmee gevestigd.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE