HI-VISITAudioQuest

AudioQuest, Irvine CA

`AudioQuest, AudioTruth` prijkt er op de vlaggen die her en der door het bedrijfspand van de kabelfabrikant hangen. AudioTruth is een merknaam die niet meer gebruikt wordt, maar op deze manier heeft het iets van een slogan. AudioQuest gaat voor het echte geluid, kun je erbij denken.

"We zijn hier allemaal echte muziekliefhebbers, en gaan voor niets minder dan het hoogst haalbare", zegt Bryan Long, Vice President Operations bij AudioQuest. "Kabels moeten het originele signaal zo min mogelijk aantasten, en om dat te bereiken gaan we erg ver."

Tijdens mijn bezoek aan het hoofdkantoor van AudioQuest in Irvine, Californië - een stadje dat letterlijk `onder de rook` van wereldstad Los Angeles ligt - word ik door Bryan en Sales Manager Andrew Kissinger meegenomen door het verrassend grote bedrijfspand.

"Toen ik 17 jaar geleden bij AudioQuest kwam werken zaten we nog vlak bij het strand," vertelt Bryan, die een Ierse vader en een Nederlandse moeder blijkt te hebben, "kon ik in m`n korte broek en op flipflops naar het werk. Als het lekker weer was deden we gewoon de deur op slot om te gaan surfen. Nu hebben we zo`n vijftig man in vaste dienst en hebben daarnaast nog een Europese vestiging in Roosendaal."

Als eerste neemt hij me mee naar de ruimte waar een zestal mensen kabels monteren. "wat we hier maken dient als `golden standard` voor al onze producten! Een aantal goedkopere kabels laten we in Azië maken. Dat moet wel om concurrerend te blijven. Maar we pakken dat wel anders aan dan de meeste fabrikanten. Alle geleiders kopen we hier in Amerika in en ze voldoen aan onze hoge eisen. De rollen komen hier binnen, en van iedere rol knippen we een meter af waarvan we een kabel maken.

Joe Harley, een man die zijn sporen in de audio-industrie ruimschoots verdiend heeft, beluistert de kabel en bepaalt op het gehoor de juiste richting van de kabel. Die richting wordt op de spoel aangegeven, zodat de fabrikant de juiste signaalrichting op de kabel kan drukken. Van iedere afgeleverde productie-run testen we hier in Irvine een groot aantal kabels op zaken als het gebruik van de juiste geleiders en de kwaliteit van de verbindingen. Het is daarom belangrijk dat de mensen in Azië, maar zeker ook onze Nederlandse collega`s, dezelfde kwaliteitsstandaard als de mensen in Irvine hanteren. Een AudioQuest kabel moet perfect zijn, mensen betalen er ten slotte voor."

MERK

EDITORS' CHOICE