(Gesponsord artikel)



HI-VISIT

Bult Beeld & Geluid

Bert Dekker | 18 februari 2008

Stel, je hebt een winkel om trots op te zijn. Het assortiment is met de grootste zorg samengesteld, het team bestaat uit dolenthousiaste mensen met grote kennis van zaken en de service … die staat op een eenzame hoogte. De etalage mag er zijn en de facade van de zaak is om door een ringetje te halen. Alle ingrediënten voor een succesverhaal, althans, dat zou je zeggen.

Mijn bezoek aan Bult in Veendam leert me dat dit een te eenvoudige voorstelling van zaken is. Het schrijven van een succesverhaal vereist anno 2008 toch nét weer een andere aanpak en in die zin was mijn bezoek aan Bult ook heel leerzaam. Lees met ons mee hoe men er in het hoge noorden in slaagt de betere audio en video onder de belangstelling te brengen bij het grote publiek – en met veel succes!

Soms moet je er wat voor over hebben om actief op zoek te gaan naar de witte raven in AV-land. Na ongeveer 4 uur rijden kom ik aan in Veendam na een autorit die me helemaal van zuid- naar noord voert. Parkeren is geen probleem. De zaak is gevestigd midden in het winkelcentrum van het knusse stadje, en parkeerplek is er meer dan genoeg. En, last but not least, ook nog (bijna) gratis.

De fraaie façade nodigt uit voor een nadere eerste kennismaking. En die is bijzonder geslaagd: het ruime pand nodigt je als het ware vanzelf al uit om verder naar binnen te gaan. Tijd om alles goed in me op te nemen heb ik niet: Menso Bult, de eigenaar van de zaak, heeft me al opgemerkt en heet me welkom. We nemen even tijd voor een kop koffie, aangezien zo`n lange autorit goed in de benen gaat zitten. Ondertussen schuift Edwin Gaikema, de bedrijfsleider van Bult, ook bij het gesprek aan.

Ik complimenteer Menso en Edwin met het fraaie winkelpand. Een eerdere afspraak voor een Visit, alweer bijna driekwart jaar geleden, was afgezegd daar er een fikse verbouwing op het programma stond. Het is het wachten waard geweest, de zaak ziet er heel overzichtelijk uit. Menso lacht: “Het mooiste plekje van de zaak krijg je dadelijk te zien. Maar zoals je zegt: we zijn ook heel blij met het resultaat van de verbouwing. We hebben de zaak nu een stuk overzichtelijker kunnen inrichten dan voorheen. In ieder geval zijn we volop in ontwikkeling, de zaak lijkt in niets meer op de zaak die ik aantrof toen ik hem ongeveer 13 jaar geleden overnam. Bult was destijds een eindje verderop in de straat gevestigd. Het was een klein stereowinkeltje waar niet veel leven meer in zat. Na de overname heeft het een nieuwe impuls gekregen, zeker nadat we ongeveer acht jaar geleden het huidige pand betrokken.” Edwin: “Die eerste periode heb ik niet meegemaakt omdat ik pas ongeveer anderhalf jaar werkzaam ben als bedrijfsleider bij Bult. Daarvoor heb ik ook meer dan 10 jaar in de audiobranche gewerkt. In ieder geval is het leuk om te ervaren hoe snel de wereld van de betere audio en video verandert. Het is ons streven om deze verandering ook te vertalen, niet alleen in ons aanbod, maar zeker ook onze benadering.”


EDITORS' CHOICE