REVIEWLinn

Linn Klimax DS Muziek Netwerkspeler

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 maart 2008 | Fotografie Fabrikant | Linn

Mijn artikel over de Linn Klimax DS en misschien wel muziek netwerkspelers in het algemeen, heeft veel reuring veroorzaakt. Dank voor de opbouwende reacties zowel telefonisch als in mijn mailbox. Voor mij een teken dat dit echt leeft onder veel lezers van Music Emotion. In overleg met het personeel van Art`s Audio is vervolgens besloten een vervolg aan dit verhaal te geven en nauwelijks een maand later bevind ik mij wederom aan de vergadertafel om met de betrokkenen de laatste wetenswaardigheden en inzichten van dit relatief nieuwe medium door te spreken.

Mede door enkele van de reacties is mijn eigen kennisniveau en inzicht in deze materie fors gestegen. Zo zijn er verschillende interfaces - in jargon GUI`s (graphical user interfaces) genoemd - die je kunt gebruiken om de netwerkspelers te bedienen. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen, maar ze laten goed zien hoe een open structuur borg staat voor mogelijke aanpassingen.

Je kunt in de nabije toekomst denken aan een directe verbinding met muziekdatabases op internet waarbij je muziek direct kunt downloaden in hoge kwaliteit en waarvan de selectie gebaseerd is op de muziek die je aan het spelen was... Een mooi voorbeeld van zo`n interface die een verder gaande integratie met een muziekdatabase heeft is die van `Sooloos`. De gehoormatige prestaties hiervan zijn mij echter nog geheel onbekend.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE