REVIEWArtSound

Art Sound Sonar AS500 en Canton GLE403

Thomas van den Bossche nam voor Music Emotion twee paar boekenplankluidsprekers onder de loep. De Art Sound Sonar AS 500 met een prijs van 189 euro per paar en de Canton GLE 403 van 400 euro per paar.

Nederlandse luidsprekerbouwers zijn er bij de vleet - we kunnen er zonder veel moeite meteen vijf opnoemen - maar onze zuiderburen zijn duidelijk minder actief in luidsprekerland. Hoe dan ook is de Art Sound Sonar AS 500 wel degelijk een echte Belg. Met een prijskaartje van amper € 189 per paar is het duidelijk dat deze luidsprekers geen high-end aspiraties hebben.

De afwerking van de magnetisch afgeschermde MDF-luidsprekerkastjes is tamelijk goed, maar echt blits zouden we ze niet willen noemen. De grille aan de voorzijde is niet afneembaar en ook niet doorzichtig, en dus moeten we ons op de technische gegevens van de fabrikant beroepen om na te gaan hoe de driveropstelling in elkaar zit.

De Sonar AS 500 blijkt een tweeweg basreflexluidspreker te zijn, die opgebouwd is uit een 13 cm woofer en een tweeter met een diameter van 2.5 cm. Het frequentiebereik loopt van 50 Hz tot 20 kHz. De gevoeligheid is met 83 dB aan de lage kant, wat betekent dat er wat meer versterkervermogen dan gemiddeld nodig is om een bepaald volume te produceren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE