Unison Research Preludio, Sinfonia en Performance geïntegreerde buizenversterkers

Net als de meeste onder ons die op intensieve wijze met muziekweergave bezig zijn, vraag ik mij al vele jaren af hoe ik nu dichter bij het muzikale nirwana kan komen. Over het feit hoe je daar dan zou moeten komen en wat je daar uiteindelijk allemaal voor moet doen? Nee, daar bestaat in de praktijk eigenlijk maar bitter weinig informatie over en wat dan vervolgens wel beschikbaar is, snijdt vaak geen hout en wordt steeds anders geïnterpreteerd. Is het die prachtige platenspeler, dat mooie element, die indrukwekkende cd-speler of misschien toch wel een andere veel vermogen leverende versterker met forse luidsprekers? Nee, eigenlijk niets van dat alles hoewel het natuurlijk zeker wel een bepaalde invloed heeft op het grote geheel. In deze test een mijns inziens zeer goed bewezen recept om die o zo belangrijke eerste stap te zetten om dichter bij de werkelijke muzikale boodschap te komen.

Een echt en dan bedoel ik ook werkelijk écht goede en verantwoorde muziekketen samenstellen is geen sinecure en vraagt veel kennis van zaken waarbij veel verschillende zaken roet in het eten kunnen gooien. We kunnen er lang of kort omheen draaien, maar de allerbelangrijkste schakel in uw audioketen is uw akoestiek. Deze bepaalt een veel groter deel van de prestatie van uw systeem dan u misschien ooit voor mogelijk zal houden.

Oké denkt u nu, `dat snap ik best wel, maar ik woon maar in een gewoon nieuwbouw rijtjeshuis en alles is hard en hoekig en een galm dat we hier hebben`. Eén van de problemen tegenwoordig is dat de interieurtrends schijnbaar voorschrijven dat we gladde vloeren hebben (dat maakt zo lekker schoon), een Spartaans ingerichte woonkamer met lekker weinig meubels (oogt zo mooi ruimtelijk) en gordijnen… (ach die vangen toch alleen maar stof en die gebruiken we eigenlijk toch nooit)? Tja, u kunt zelf nu al wel een beetje bedenken waar ik naar toe wil. In zo’n ruimte als hierboven beschreven kan op een enkel geval van geluk hebben na, muziek absoluut niet klinken!

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE