Mordaunt Short Performance 6 limited edition

Mordaunt Short, de Britse luidsprekerfabrikant, bestaat veertig jaar. Ter gelegenheid daarvan is de Performance 6 Limited Edition uitgebracht, een aangepaste versie van de in 2004 ge誰ntroduceerde Performance 6. Music Emotion heeft de absolute primeur voor Nederland. Derhalve staan de in Midnight Black uitgevoerde weergevers al enige tijd in de luisterruimte, alvorens naar de High End in M端nchen af te reizen.

De Performance is het vlaggenschip van Mordaunt Short en de oorspronkelijke versie dateert van 1995. Dit model had nog niet de vormgeving van de laatste versie, maar was niettemin al gebouwd van polymeer resin. Mordaunt Short vond in de traditionele houtconstructie van luidsprekers niet de gewenste stijfheid en interne demping. Ook de benodigde vorm is lastig van hout te maken. De optimale methode om drivers in een behuizing te monteren is ook niet mogelijk met houtbouw. Drivers die bevestigt zijn op het frontpaneel brengen dit in trilling.

Ook het meetrillen van de rest van de behuizing betekent een verlies aan focussering, dynamiek en een verslechtering van de signaal/ruisverhouding. In de Performance worden de drivers bevestigd aan het achterpaneel dat een soort sterke `ruggengraat` vormt. Rubber delen zorgen voor de isolatie tussen de drivers en het frontpaneel. De behuizing is ontworpen met behulp van Finite Element Analysis en bestaat uit polymeer resin. Materiaal en techniek zorgen voor de meest optimale vorm en de gewenste interne demping. Er wordt zodoende geen energie opgeslagen in de luidsprekerbehuizing.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE