Wilson Benesch A.C.T. luidsprekers

De luidsprekers van de in het Engelse Sheffield gesitueerde Wilson Benesch, zijn beslist controversieel te noemen. Alle modellen kennen een ronduit indrukwekkende en vooral vernieuwende technische opbouw waarbij de nadruk ligt op het veelvuldig gebruik van het materiaal koolstof. Nagenoeg al de WB producten zijn ronduit kostbaar, maar ook zeker vernieuwend te noemen. In de wandelgangen is het merk al net zo controversieel want naast de vele positieve uitlatingen zijn er ook geluiden hoorbaar die melden dat de weergave van dit merk als te `laid back` of `emotieloos` kan worden bestempeld. Om te kijken wat de aanleiding hiertoe zou kunnen zijn, maar vooral om te luisteren tot wat dit weergavesysteem in staat is, heb ik van importeur Audio Excellence uit Zevenbergen geruime tijd de gelegenheid gekregen om naar deze klanksculpturen te luisteren.

Mede omdat ik verspreid over de afgelopen jaren eigenlijk de hele modellenrange van Wilson Benesch al een keer in mijn luisterruimte heb gehad, is het voor mijzelf verbazend dat ik het `oermodel` waar alles mee is begonnen, de A.C.T. nog nooit in mijn eigen omgeving heb kunnen beluisteren. Iets wat met deze test ruimschoots wordt goedgemaakt.

De letters A.C.T. staan voor Advanced Composite Technology en we moeten terug naar het jaar 1994 wanneer dit model het levenslicht ziet. Op de fameuze High-End show in Frankfurt vindt dan in 1995 de officiƫle introductie plaats en de A.C.T. wordt er met verbazing en ontzag ontvangen zodat de naam en faam van Wilson Benesch hiermee defi nitief is gevestigd. De weergevers van dit type zoals die vandaag de dag worden verkocht, lijken visueel zeer sterk op dit oermodel maar onderhuids zijn er vele veranderingen doorgevoerd waardoor het gehoormatig een nog veel betere luidspreker is geworden.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE