REVIEWMarantz

Marantz SA-7S1 (SA)CD-speler, SC-7S2 voorversterker en MA-9S2 mono eindversterkers

Als audiorecensent voel ik mij regelmatig zeer bevoorrecht. Heel veel verschillende uitvoerig te beluisteren audiocomponenten die met de regelmaat van de klok eerst thuis worden gebracht en een poos later weer netjes worden opgehaald. Gelukkig zijn er van al die apparaten maar heel weinig exemplaren die echt onder de maat presteren. De overgrote meerderheid is zonder meer goed van kwaliteit te noemen, maar slechts een enkeling springt er echt met kop en schouders bovenuit.

De hier te bespreken Marantz Legendary set is de `top of the line` van dit Japanse merk en moet de lieve som van 32.000,- euro (!) opbrengen. Het nut om zo’n relatief onbetaalbare set hier toch te bespreken is dat het nuttig (en leuk!) is om de toppen van het maximaal haalbare te (blijven) verkennen en anderzijds het feit dat alle bij het ontwerp vergaarde kennis, absoluut zal worden verwerkt in de meer betaalbare Marantz componenten.

Het is inmiddels al weer een jaar geleden dat ik de zeer hoogwaardige Marantz SA-7S1 (sa)cd-speler hier thuis voor een test heb gehad. Een prachtig apparaat waar ik meer dan goede herinneringen aan heb overgehouden. Na ook een keer in de gelegenheid te zijn gesteld om onofficieel de op doorreis door Europa zijnde versie 1 van de SC- 7 voorversterker en MA-9 mono eindversterkers thuis te beluisteren en daar danig van onder de indruk te zijn geraakt, komt het als een aangename verrassing dat Marantz nog niet zo lang geleden heeft besloten een versie 2 uit te brengen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE