REVIEWDartzeel

Dartzeel NHB-18NS voor- en NHB-108 model one eindversterker

Werner Ero | 01 september 2008 | Dartzeel

De lezers onder u die meestal beginnen met het lezen van de eindconclusie en vervolgens de prijzen in ogenschouw nemen, waarschuw ik maar alvast even zodat ze zich niet in hun koffie hoeven te verslikken en daardoor niet met rood aangelopen hoofd voortijdig hoeven af te haken bij het lezen van dit artikel. Dat zou erg jammer zijn want de hier te bespreken DarTZeel NHB-18NS voor- en NHB-108 Model One eindversterker bezitten alles wat het high-end muziekhart sneller doet kloppen. Een extreem solide behuizing met onderscheidende kleurstelling, originele en vooral eigenzinnige technische oplossingen en een weergavekwaliteit die het beste van twee werelden, transistor versus buizen, weet te bieden. In de luisterruimte twee hele bijzondere top high-end producten uit Zwitserland.

DarTZeel is zo`n typisch klein audiomerk waar de één nog nooit van heeft gehoord terwijl een ander die internationale audiobladen leest, ogenblikkelijk ervan gaat watertanden en een hebberige blik in de ogen krijgt. Op de één of andere wijze is het geestelijk vader Hervé Deletraz gelukt om met deze producten een wereldwijde hype voor elkaar te krijgen want ik heb er al in veel vooraanstaande audiobladen over gelezen.

Eigenlijk was ik deze producten alweer een beetje vergeten toen ik tijdens mijn interview met importeur Herman van den Dungen (Durob Audio), ineens oog in oog kwam te staan met deze forse, afwisselend goudkleurige en fel rood geanodiseerde apparaten. Ook bij mij sloeg meteen een bepaald soort hebzucht toe zoals ik dat alleen voel als er iets heel bijzonders staat te gebeuren.

Gelukkig stemde Herman ook in en niet veel later kon ik de nog veel grotere dozen inladen bij de werkelijk prachtig verbouwde en nu veel ruimere Dé Hifi - Winkel in Beek-Ubbergen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE