REVIEWAurum Cantus

Aurum Cantus Volla

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 september 2008 | Fotografie Fabrikant | Aurum Cantus

In de loop der jaren heb ik diverse Chinese producten over de vloer gehad. Dat waren zowel cd-spelers als versterkers, waarvan enkelen in Europa ontworpen waren. Wat ik echter nooit eerder in mijn huis heb mogen begroeten zijn Chinese luidsprekers. Daar is geen specifieke reden voor aan te geven, het is er gewoon nooit van gekomen. Reden temeer om eens op verkenning te gaan in het aanbod van Chinese weergevers. Dat dit uiteindelijk een speaker geworden is met een Latijnse merknaam heeft zeker iets te maken met mijn voorkeur voor producten afkomstig uit het prachtige Italië.

Volgens Jack Boelsz, de Nederlandse importeur van Aurum Cantus, heeft het merk een sterke connectie met Italië. Daar zijn de units ooit ontwikkeld en nog steeds is een deel van de fabriek in Italiaanse handen. De naam - Latijns voor `Gouden Lied` - wijst ook in die richting.

Het is nog niet eerder voorgekomen, maar wanneer er een tweeter vervangen zou moeten worden dan zou deze eveneens uit het mediterrane Italië komen. Overige onderdelen zouden wel uit China komen en wie een kijkje neemt op de internetsite van het merk komt daar uitsluitend de naam van een Chinese fabrikant tegen, te weten de in Penglai City gevestigde Jinlang Audio Co. Ltd.

Daar blijkt ook dat er een breed scala aan luidsprekers geproduceerd wordt en dat de door mij beluisterde Volla`s tot de high-end lijn van dit merk behoren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE