REVIEWWadia

Wadia 381i CD-speler

Werner Ero | 20 februari 2012 | Wadia

Ook al zitten we inmiddels ruimschoots in de nadagen van het commercieel al lang afgeschreven medium cd, toch is er onder een groot aantal high-end fabrikanten meer dan ooit aandacht voor dit eigenlijk altijd omstreden gebleven medium. In de beginperiode nog verguisd door een behoorlijk grote groep kritische muziekliefhebbers die cd weergave maar kil, klinisch en steriel vonden klinken, heeft de Compact Disc zich in zijn levensloop heel langzaam weten te transformeren van een zwarte naar een witte raaf.

Uit Music Emotion - April 2010

En ondanks de verrassende rentree van de aloude lp en de opkomst van internetdownloads en thuisnetwerken, blijft de grootste groep muziekliefhebbers nog steeds onverdroten het vertrouwde fysieke medium cd, trouw. Het in digitale techniek gespecialiseerde Amerikaanse merk Wadia heeft zich vrijwel direct vanaf haar oprichting in 1988, tot een illustere naam met een aura van muzikale perfectie ontpopt. Zal de nieuwste én goedkoopste loot, de 381i cd-speler, dit vaandel hoog weten te houden?

Het Amerikaanse Wadia Digital, is één van de allereerste ondernemingen ter wereld geweest met digitale audioreproductie als specialisatie. Het bedrijf is feitelijk ontstaan door het samenkomen van een groep technici die op dat moment nog werkzaam waren bij de wereldberoemde, in de stad Minneapolis gevestigde 3M corporatie. Gemene deler was hierbij de gemeenschappelijke interesse en kennis op het gebied van geavanceerde telecommunicatie, onderzoek en ontwikkeling. In de vroege jaren tachtig raakte deze groep technici bijzonder geïntrigeerd in de techniek van de pas uitgebrachte Compact Disc, maar waren na de beluistering van de eerste generatie spelers, teleurgesteld door de matige geluidsweergave. Toch zagen ze al snel de potentie van het concept in en namen het besluit om de werking en het ontwerp te gaan bestuderen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: prijsweergaven in de originele recensie komen mogelijk niet overeen met huidige prijzen


EDITORS' CHOICE