NIEUWS

GVR Audio Import op Noir & Blanc Hifishow in Brussel

GVR Audio Import is een relatief jong bedrijf gericht op de import en distributie van topkwaliteit audioproducten. De merken en producten die deze importeur vertegenwoordigt, kenmerken zich door de uitstekende prijs/prestatie verhouding in hun klasse. GVR Audio Import staat op de beursvloer van de Noir & Blanc Brussel Hifishow in het weekend van 2 en 3 november 2024. Bezoekers kunnen o.a. draaitafel van Acoustic Solid, luidsprekers van Audio Physic en componenten van Leema Acoustics.

Draaitafels van Acoustic Solid en elementen van Hana

In ruimte Copernic zal GVR Audio Import zijn portfolio van merken demonstreren, waaronder de draaitafels van Acoustic Solid. Dit draaitafelmerk combineert elegante esthetiek met de nieuwste geavanceerde technologie voor indrukwekkende prestaties, zeker in combinatie met het Hana Umami Blue element. Dit high-end MC-element combineert de visie van Master cartridge-ontwerper Okada-san met de geschiedenis van unieke materialen, klassieke Japanse technieken en moderne audio-engineering. Het Auricle-bodyontwerp, uniek en exclusief voor de Umami-serie, is CNC-gefreesd uit Duralumin en beschikt over de nauwkeurig geslepen diamanten stylus, Boron cantilever en zeer zuivere koperdraden, en combineert deze vervolgens met de op Alnico-magneet gebaseerde generator uit het beroemde Hana ML element.

Recentelijk heeft HANA een vernieuwde S-serie elementen op de markt gebruikt. Dit betreffen de SL, SH en SL Mono MKII elementen met een Shibata naaldvorm. Deze hebben nu kenmerken van de duurdere series overgenomen zoals de nieuwe taps toelopende aluminium cantilever met een hogere stijfheid en effectieve massavermindering bij de naaldpunt. Dit resulteert in een verbeterde helderheid en muziekoverdracht van vinylplaten naar de elementgenerator. Belangrijke onderdelen zijn cryogeen behandeld voor een natuurlijker geluid. De S-serie MK II-generator, zoals te vinden in de Umami Blue en M-serie, bevat een Alnico-magneet en cross-coil met behulp van 30-micron koperdraad met een hoge zuiverheid en een impedantie van acht Ohm. Dit verbetert de S/R-verhouding, vermindert de bewegende massa voor een hogere resolutie en traceerbaarheid en optimaliseert de prestaties voor een breder scala aan phono-voorversterkers.

Leema Acoustics: versterkers uit Groot-Brittannië

Geheel nieuw is de Quantum-productlijn van Leema Acoustics. Als voorversterker wordt de Leema Neutron ingezet, die naast een indrukwekkende digitale sectie ook over een hoogwaardige phono-versterker voor zowel MM- als MC-elementen. De Neutron vindt zijn partner in de Leema Graviton, een machtige eindversterker die naast 180 Watt bij acht Ohm 260 Watt bij vier Ohm kan leveren en dus iedere luidspreker met gemak kan aansturen. Dit mede door de extra zwaar uitgevoerde voeding met over-gedimensioneerde ringkerntransformator.

Naast de nieuwe Quantum serie zal ook de bekende Constellation serie aanwezig zijn. De geïntegreerde versterker Tucana II uit deze serie zal de Tempo luidspreker van de Duitse fabrikant Audio Physic aansturen. Verbeterde dynamische aandrijving, resolutie van fijne details en opmerkelijke helderheid, helpen de Tucana II muziek te presenteren met levensechte swing en verve, en sturen zelfs de meest kieskeurige audiofiele luidsprekers van vandaag comfortabel aan.

Het technisch baanbrekende dual-mono ontwerp maakt voor de voeding gebruik van drie zware ringkerntransformatoren, één voor elk kanaal en één voor de regelcircuits. Dit, gekoppeld aan een robuuste en zeer verfijnde multi-bipolaire uitgangstrap, zorgt ervoor dat muziek wordt geleverd met een bankschroefachtige grip en nauwkeurige luidsprekercontrole.

Audio Physic: luidsprekers uit de Duitse stad Brilon

GVR Audio Import heeft recent de distributierechten verworven van het bekende Duitse luidsprekermerk Audio Physic. Tijdens de show zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de Classic- en Reference Line van deze fabrikant. Als demo staat de Classic 3 en 15 te spelen in combinatie met de eerdergenoemde Quantum serie van Leema Acoustics. Soms is minder meer, als je het goed doet. Daarom mist de Classic 3 monitorluidspreker, ondanks de compacte afmetingen, geen enkel technische detail van het bekende Audio Physic geluid. De krachtige bas-midden toon driver behoudt zijn rust, zelfs op hoge niveaus dankzij het geweven glasvezelmembraan. Geluid verstorende deeltrillingen van het membraan, het zogenaamde ‘breken’ in bepaalde frequentiegebieden, zijn bij dit materiaal geen probleem. Tegelijkertijd is het membraan licht genoeg om zelfs snelle impulsen beknopt en nauwkeurig weer te geven.

Met de Classic 15 presenteert Audio Physic een luidspreker die zich in zijn klasse onderscheidt door technische innovaties, intelligente detailoplossingen en elegante styling en een indrukwekkend niveau van sonische volwassenheid bereikt. Het resultaat zal u overtuigen. Met een keuze uit echt hout of hoogglans glasoppervlakken zien de luidsprekers er tegelijkertijd elegant en tijdloos uit. De behuizing van de glazen hoogglansoppervlakken bestaat uit een glas-MDF-sandwich. Bij de echt houtvarianten kersen en walnoot is de behuizing gemaakt van MDF, dat is gecoat met hoogwaardig echt houtfineer. Met hun hoogglanzende glazen fronten zien de geluidstransducers er tegelijkertijd elegant en tijdloos uit.

Ook zijn de Spark en Tempo luidsprekers aanwezig uit de Reference Line van Audio Physic. De Tempo is de klassieker in het Audio Physic-programma. Door de jaren heen is hij echter veranderd van een tweeweg monitorluidspreker naar de hedendaagse compacte drieweg vloerstaande luidspreker. Ze klinkt net zo goed als ze eruitziet. Laat je niet misleiden door het formaat. De Tempo beheerst de evenwichtsoefening tussen fantastische precisie, realistische weergave en feilloze neutraliteit beter dan welke Tempo dan ook.

De bekabeling van alle componenten wordt verzorgd door Connected Fidelity.


EDITORS' CHOICE