NIEUWSMarantz

Marantz SACD 10: vlaggenschip SACD-loopwerk en DA-converter

Marantz heeft onlangs een nieuwe vlaggenschip productlijn onthuld. De eerste twee leden zijn geïntegreerde versterker Model 10 en netwerkspeler Link 10n. Met de toevoeging van het derde vlaggenschip toestel zijnde de SACD 10 is de productlijn voor nu compleet. De SACD 10 is een SACD-loopwerk en DA-converter van het hoogste niveau in bouw- en geluidskwaliteit.

Marantz SACD 10: voor alle digitale audio

De nieuwe Marantz SACD 10 Super Audio CD-speler is niets minder dan de nieuwe referentie in zijn klasse, zo omschrijft Marantz zijn nieuwste audioschrijfjesspeler en DA-converter. De SACD 10 is voorzien van digitale ingangen en uitgangen en kan dus ook voor andere digitale bronnen gebruikt worden. Volgens de ontwerpers leunt het ontwerp van de SACD 10 op de eigen technische geschiedenis van Marantz, maar tegelijkertijd is moderne techniek onder de kap gemonteerd. Geïnspireerd door het verleden, ontwikkeld voor de toekomst, dat is letterlijk de belofte die de fabrikant doet over de nieuwe Marantz SACD Super Audio cd-speler.

De basis van een hoogwaardige audioapparaat is een hoogwaardige voeding, Marantz heeft de SACD 10 voorzien van twee aparte voedingen met ieder een eigen ringkerntransformator.

Marantz SACDM-3 SACD-loopwerk

De focus van de nieuwe Super Audio CD-speler ligt volgens de fabrikant op de mechanica, d.w.z. het SACD_loopwerk. De SACD 10 is voorzien van het fabriekseigen Marantz SACDM-3 SACD-loopwerk, dat volledig door de Japanners is ontwikkeld en ook door Marantz zelf wordt geproduceerd. Zoals al uit de typeaanduiding kan worden afgelezen, is het loopwerk gescjikt voor CD’s en SACD’s.

De behuizing van de SACD 10 is letterlijk zwaar uitgevoerd. De constructie bestaat uit een aluminium behuizing met drie lagen inclusief een koperen coating, zodat geen storende invloeden kunnen binnendringen. De verschillende secties zijn van elkaar gescheiden en de printpalen bestaan uit meerdere lagen.

Het frontpaneel is gemaakt van geborsteld aluminium is en fijn gedraaide details door de geïntegreerde, subtiele verlichting aan de voorkant. Centraal is een OLED-display geplaatst om alle relevante informatie duidelijk leesbaar weer te geven.

Met afmetingen van de SACD 10 zijn 440 x 192 x 442 millimeter en het gewicht is met 33 kilogram zeer hoog te noemen. Menig eindversterker weegt minder.

Marantz Musical Mastering DA-converter

De DA-converter is ontwikkeld door de Marantz Soundmaster. De kern van de signaalverwerking is de zogenaamde MMM DA-convertersectie, die de fabrikant verbeterde Marantz Musical Mastering noemt. De gebruikte Marantz HDAM-module maakt ook gebruik van een van de nieuwste generaties om een vlekkeloze audioweergave mogelijk te maken.

De afstemming wordt door de Marantz Soundmasters rechtstreeks in het Japanse Shirakawa Audio Works uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe Marantz SACD 10 Super Audio CD-speler niet alleen de typische Marantz-geluidseigenschappen zoals warmte, ruimtelijkheid en resolutie levert voor het afspelen van CD's en Super Audio CD's, maar ook voor externe digitale bronnen. Externe digitale bronnen kunnen worden aangesloten via USB-A en USB-B, en natuurlijk zijn ook coaxiale en optische S/PDIF-aansluitingen beschikbaar. De signaalverwerking vindt plaats met maximaal 32-bit/384 kHz voor PCM-signaal en DSD gaat tot DSD256.

Analoog muzieksignaal komt naar buiten via cinch en XLR en digitaal signaal kan via een coaxiale cinch-uitgang of optische uitgang naar een andere DA-converter worden geleid.

Ten slotte, de Marantz SACD 10 Super Audio CD-speler heeft en aparte hoofdtelefoonversterker en een 6,35 millimeter stereo-aansluiting op het frontpaneel.

Marantz SACD 10: prijs en leveringsinformatie

De Marantz SACD 10 heeft een adviesprijs van 11.000 euro en komt in een zwarte en een champagnekleurige uitvoering.

MERK

EDITORS' CHOICE