NIEUWSEMM Labs

EMM Labs MTRX2 V2: grote vriendelijke reus van een mono eindversterker

EMM Labs heeft de MTRX2 V2 uitgebracht. Deze bijzonder krachtige maar tevens verfijnde klasse AB mono eindversterker was al eerder aangekondigd, maar de eerste levering liet nog even op zich wachten. De levering zou binnenkort moeten beginnen.

EMM Labs MTRX2 V2

De MTRX2 V2 monoblokken van EMM Labs zijn 1,3 kW klasse AB krachtpatsers die gebouwd zijn met gebruik van de fabriekseigen MTRX-technologie. Volgens de fabrikant is de nieuwe eindversterker in staat om moeiteloos iedere luidspreker aan te sturen, ook die met een grillige impedantie. Tegelijkertijd klinkt hij net zo zoet, muzikaal en gedetailleerd als een klassieke single-ended triode buizenversterker, aldus de fabrikant.

De MTRX2 V2-monoblokken bereiken hun superieure prestaties en transparantie door gebruik van gepatenteerde Meitner-circuittopologieën en de afwezigheid van negatieve feedback. De monoblokken zijn zorgvuldig ontworpen, van de korte en volledig uitgebalanceerde audiopaden tot de gepatenteerde voedingssystemen en de prachtig afgewerkte behuizing en op maat gemaakte geplateerde panelen.

De opbouw van de MTRX2 V2 is volledig discreet en biedt ultralage vervorming, zeer hoge bandbreedte en de mogelijkheid om onmiddellijk enorme transiënte stromen te leveren. Het maakt ook gebruik van op maat gemaakte keramische PCB-borden plus een groot aantal gepatenteerde systemen voor luidsprekerbescherming en zelfbescherming.

De fabrikant geeft een vermogen op van 1.300 Watt bij een luidsprekerbelasting van vier Ohm. De meer gebruikelijke vermogenopgave bij acht Ohm is niet gegeven, maar dat zal ook vast wel genoeg zijn. Het opgegeven frequentiebereik is 0,1 Hz tot 200 kHz bij vol vermogen. De A-gewogen S/R-verhouding is 120 dB. De dempingfactor is groter dan 200. De afmetingen zijn 544 x 584 x 297 millimeter (B x D x H) en een enkele MTRX2V2 weegt 82 kilogram.

De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE