Playback Designs MPD-8AI: voorversterker met analoge en digitale ingangen

De Amerikaanse fabrikant Playback Designs heeft de MPD-8AI aangekondigd, een zwaar uitgevoerde voorversterker die is voorzien van analoge en digitale ingangen. Het gewicht van de MPD-8AI wordt grotendeels verklaard door de plaatsing van drie ringkerntransformatoren. Playback Designs heeft ook zijn eigen visie op DA-conversie toegepast.

Playback Designs MPD-8AI

De MPD-8AI, het nieuwste model in de Dream-productlijn, maakt gebruik van dezelfde geavanceerde technologie en circuittopologie als de eerdere MPD-8 en biedt bovendien geoptimaliseerde analoge ingangen. Volgens de ontwerpers is de MPN-8AI speciaal ontworpen om de hoogste precisie te garanderen voor zowel digitale als analoge audiosignalen.

De MPD-8AI is speciaal ontworpen om alle mogelijke interferentie te elimineren en een uitzonderlijke audiokwaliteit te bieden. De linker- en rechteruitgangskanalen zijn bijvoorbeeld op afzonderlijke kaarten met onafhankelijke voedingen ondergebracht. Dankzij de hoogwaardige analoge volumeregeling worden analoge ingangssignalen zonder digitale conversie rechtstreeks naar de analoge uitgangstrappen geleid. Deze functie maakt de MPD-8AI ideaal voor toepassingen die zowel analoge als digitale bronnen gebruiken. Een externe voorversterker is niet nodig, omdat de MPD-8AI analoge en digitale signalen met dezelfde zorg en precisie verwerkt.

Alle digitale ingangssignalen worden zorgvuldig gefilterd en verwerkt met behulp van eigen algoritmen om mogelijke negatieve effecten te minimaliseren. De klokgenerator is ook ontworpen om te worden beschermd tegen invloeden van buitenaf. De MPD-8AI is de perfecte DA-converter die kan samenwerken met het MPT-8 loopwerk (of een loopwerk van een andere fabrikant) om volledige isolatie van digitale ruis te garanderen.

Een gepatenteerde glasvezelverbinding (PLINK) met galvanische isolatie zorgt ervoor dat de MPD-8AI alleen doet waarvoor hij is ontworpen: het omzetten van digitale signalen in analoge signalen met de hoogste kwaliteit. De MPD-8AI biedt ook een breed scala aan digitale ingangen, waardoor hij in elke configuratie als standalone DA-converter kan worden gebruikt. Ongebruikte ingangen worden automatisch gedeactiveerd om mogelijke interferentie door asynchrone datastromen te voorkomen. Met de MPD-8AI zet Playback Designs nieuwe normen op het gebied van audiofiele geluidsweergave en biedt een oplossing voor iedereen die wil genieten van zowel analoge als digitale high-end audiobronnen in hun volle kwaliteit, aldus de fabrikant.

Wij hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.


EDITORS' CHOICE