NIEUWSDenon

Denon PMA-3000NE: geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

Sinan Kökbugur | 13 september 2024 | Fotografie Fabrikant | Denon

Audiomerk Denon heeft een nieuwe geïntegreerde versterker onthuld genaamd PMA-3000NE. De PMA-3000NE concentreert zich op versterken van audiosignaal en streaming-functies zijn dus weggelaten. Dit maakt de PMA-3000NE een toekomstbestendig apparaat. De versterker is degelijk gebouwd en weegt bijna 25 kilogram.

Denon PMA-3000NE

De nieuwe Denon PMA-3000NE kan 80 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en het dubbele aan vier Ohm. Dankzij het geoptimaliseerde UHC-MOS single push-pull circuit en het tweetraps differentiële versterkercircuit maakt hij indruk met uitzonderlijke helderheid en lineariteit, zelfs op veeleisende luidsprekers, aldus de fabrikant.

De PMA-3000NE is voorzien van digitale ingangen en Denon’s eigen kijk op DA-conversie die wordt uitgevoerd door een viertal DAC-chips van het type ES9018K2M. De Ultra AL32-verwerkingstechnologie van Denon maakt gebruik van speciale algoritmen voor gegevensinterpolatie om geluid met een hoge resolutie te produceren. Het ondersteunt ingangssignalen tot 24-bit/384 kHz en maakt gebruik van upsampling om een vloeiendere golfvorm te bieden voor een betere geluidsweergave.

De verschillende digitale ingangen van de PMA-3000NE (drie optische, één coaxiale en één USB B-poort) ondersteunen PCM-audiosignaal tot een resolutie van maximaal 32-bit/384 kHz (via USB-B) en DSD met maximaal 11,2 MHz (ook via USB-B).

Ook aan de liefhebber van draaitafels is gedacht door een phono-imgang aan te bieden die geschikt is voor zowel MM-elementen als MC-elementen. Sowieso kunnen alle digitale circuits van de PMA-3000NE met een simpele druk op een knop worden uitgeschakeld. Ook de toonregeling kan met een knopje uit het circuit gehaald worden waardoor iedere vorm van invloed door de toonregeling wordt uitgesloten.

Ten slotte heeft de PMA-3000NE een nauwkeurige microcontrollergestuurde volume-, balans- en toonregeling. Dit geeft naar eigen zeggen een nauwkeurige digitale aanpassing met een analoog gevoel. De PMA-3000NE, leverbaar in zilver en zwart, is de ultieme mix van nauwkeurige moderne functionaliteit en klassieke charme.

Denon PMA-3000NE: prijs en leveringsinformatie

De Denon PMA-3000NE heeft een adviesprijs van 3.500 euro en is naar verwachting binnenkort verkrijgbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE