NIEUWSVuur & Klank

Surround sound staat centraal op Free Hifi Festival op zat. 21 sept. a.s. bij Vuur en Klank

Redactie Hifi.nl | 03 september 2024 | Fotografie Fabrikant

Op zaterdag 21 september 2024 zal audiodealer Vuur en Klank in Spijkenisse van 10.00 tot 18.00 weer het Free Hifi Festival organiseren. Deze keer staan thuisbioscopen en surround sound centraal met vijf thuisbioscoop opstellingen. Als support act komt importeur Dimex met de Cambridge Edge serie. Hoewel de toegang gratis is, wordt belangstellenden verzocht om zich even aan te melden.

Free Hifi Festival, The Home Cinema Edition

Eind mei 2024 was de geslaagde eerste editie van het Free Hifi Festival bij audiodealer Vuur en Klank in Spijkenisse. Lees ook ons verslag over het Free Hifi Festival bij Vuur en Klank. Op 21 september 2024 staat wederom een Free Hifi Festival op het programma, maar de focus ligt nu op thuisbioscopen en meerkanaals geluid. Volgens Vuur en Klank is dit de kans om in een ongedwongen sfeer te beleven wat er allemaal mogelijk is op het gebied van surround sound en thuisbioscopen. Verschillende leveranciers zijn aanwezig om brandende vragen van bezoekers te beantwoorden. Wat zal er zoals te zien en te horen zijn?

Als main act is de McIntosh MHT300 uitgenodigd welke zijn kunsten gaat vertonen op de Sonus faber Palladio inbouw speakers in een 7.1-surround. opstelling.

Klank Bart en Franciscus presenteren voor de filmliefhebbers de Dolby Atmos 7.2.4 cinema met de nieuwste Optoma UHZ55 4k beamer en 130 inch scherm. Het geluid wordt verzorgd door de Arcam AVR21 en 13 Dali inbouwspeakers.

Ook Sonus faber is weer van de partij met de nieuwe lijn Sonetto G2 luidsprekers, aangestuurd door de fantastisch klinkende Cambridge Edge serie. Dennis van Dimex (importeur Cambridge en Atohm speakers) zal bezoekers er alles over vertellen en laten horen uiteraard.

Ook Sonos is bij ons te ervaren in al zijn glorie. We hebben alle producten speelklaar voor je opgesteld. Met Sonos creëer je zonder draadjes een complete thuisbioscoop.

Ook Bluesound en Dali leveren surround zonder gedoe. Alles draadloos dus geen luidsprekerkabel door de kamer.

Ten slotte, is er ook nog iets dat niets met surround heeft te maken, d.w.z. een vinylbeurs. Op zoek naar die ene LP? Voor de liefhebbers van vinyl heeft Vuur en Klank platenhandel Spijk Records uitgenodigd die met zijn collectie aanwezig zal zijn in de kramen op de parkeerplaats.

Free Hifi Festival: datum, tijdstip en plaats

Datum: 21 september 2024 van 10.00 uur tot 18.00 uur
Lokatie: Hofweg 10, 3208 LE Spijkenisse
Ruime gratis parkeergelegenheid

Meer informatie is te vinden op freehififestival.nl. Kijk ook op de website van Vuur & Klank voor aanmelding of voor meer informatie.


EDITORS' CHOICE