TIP

Hoe betrouwbare hosting van one.com je hifi-blog kan verbeteren

Gastauteur | 17 augustus 2024

Steeds meer mensen hoor je er tegenwoordig over, maar slechts weinigen lijken stil te staan bij de, vaak virtueel onbegrensde, mogelijkheden. 

Externe bijdrage – dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Wellicht ben of ken jij iemand die naast alleen vaste baan ook een zogenoemde ‘’side hustle’’ heeft in de vorm van een online onderneming. Hoe groot of klein deze ook is, je zal ongetwijfeld te maken gaan krijgen met het begrip hosting wanneer je ook maar iets online voor jezelf tracht te beginnen of wanneer dit onderwerp ter sprake komt.  

Je site zal natuurlijk ergens vandaan het internet op gelanceerd moeten worden en hier ook op blijven. Precies dit alles doet een betrouwbare hostingprovider zoals One.com. Deze helpt je namelijk niet alleen om een veilige bedrijfsnaam te kiezen die duidelijk is om te onthouden voor je klanten, maar ook om je digitale merkrechten en website te beveiligen tegen hackers en andere cybercriminelen. 

In dit artikel gaan onze experts het hebben over hoe betrouwbare webhosting met one.com je hifi-blog kan verbeteren en wat de algemene voor- en nadelen van het gebruiken van stabiele, maar betaald hosting zijn.

Blogging-software voor het hosten van blogs

 Blogsoftware zijn applicaties die u helpen uw ??site in eenvoudige stappen op te zetten en de meeste vereiste algemene functies omvat. Deze worden vaak door technici contentmanagementsystemen of CMS genoemd. 

Veel bedrijven bieden deze CMS-apps aan, zoals TypePad, Blogger, LiveJournal, Xanga en WordPress. De kenmerken van ieder type CMS zijn vaak verschillend, maar u kunt er zeker van zijn dat ze allemaal over de basis beschikken. In veel gevallen kunt u gebruik maken van de gratis versie van deze beheersystemen of tegen betaling gebruik maken van premiumdiensten.

Het gebruiken van premiumdiensten kent zowel voor- als nadelen. Hieronder bespreken onze experts ieder plus- en minpunt. 

Pluspunten

  • Misschien wel de grootste invloed achter het gebruik van deze systemen is het aspect van vrijheid. Deze geeft je de kans om te ontdekken wat ze allemaal te bieden hebben en geeft je de kans om als beginner vertrouwd te raken met bloggen.
  • Gratis blogsoftware zou meer dan voldoende moeten zijn als je ervaringen, foto's en herinneringen met je familie en vrienden wilt delen. Eventueel zijn tweedehands items ook een optie.
  • Het gratis bloghostingbedrijf onderhoudt de software en lost problemen op. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het uitvoeren van onderhoudscontroles, het repareren van slechte plug-ins of het beheren van slechte coderegels.

Nadelen

  • De controlebeperkingen zijn hoog. Je hebt doorgaans geen toegang tot de code en kunt de meeste plug-ins niet installeren als je het uiterlijk van de blog wilt aanpassen.
  • Gratis blogsites geven je vaak geen toegang tot het gebruik van een specifieke domeinnaam. In de meeste gevallen ben je dus beperkt tot alleen subdomeinen. Toch kun je ook wel geluk hebben met wat acties, kortingen en specials. 
  • Gratis blogsites presteren minder goed in zoekmachines zoals Google. Hoewel het niet onmogelijk is om hoog te scoren in de zoekresultaten, is het in de meeste gevallen veel moeilijker.

One.com combineert eigenlijk een CMS met hosting. Hierdoor kun je eenvoudig en snel, zonder enige technische kennis in huis te hebben, aan de slag met je eigen website. Het mooiste is nog dat je dit kunt doen vanuit de eigen ontworpen omgeving van one.com, waardoor je niet afhankelijk bent van traditionele CMS-aanbieders. 


EDITORS' CHOICE