TIP

Waarom trekt jouw site helemaal geen bezoekers?

Gastauteur | 14 augustus 2024

Stel: je hebt een webshop gemaakt voor exclusieve hifi-apparatuur. Je hebt veel tijd en aandacht besteed aan het ontwerp van je site en je hebt ervoor gezorgd dat je voldoende informatie bij je producten geplaatst hebt. Ook heb je voor een goede en veilige betalingsomgeving gezorgd, dus je verwacht dat je eerste bestelling ieder moment binnen kan komen. En dan gebeurt er niets. Wat is hier aan de hand? Het antwoord: je bent je marketing vergeten. De kans is groot dat Google je site niet oppikt waardoor niemand je webwinkel kan vinden. Het is daarom tijd om aan online marketing te gaan doen.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Zonder online marketing is de kans op succes klein

Wist je dat er honderden miljarden sites zijn? De kans is daarom groot dat wanneer je een nieuwe site maakt, deze voor een buitenstaander bijna niet te vinden is wanneer je Google niet een handje helpt om je site zichtbaar te maken. Dit heet Search Engine Optimization. Je zorgt dat je de juiste zoektermen op je site verwerkt. Je kunt achterhalen wat deze zoektermen zijn door een uitgebreide zoekwoordanalyse op je site uit te voeren. Dit onderdeel vergt enige kennis, maar is zelf uit te voeren. Dit wordt al heel wat lastiger als het gaat over linkbuilding. Dit is een essentieel onderdeel van SEO waar je veel mee kunt bereiken. Vandaar dat je beter je linkbuilding uitbesteden kunt aan een professional.

Wat is linkbuilding precies en waarom is het zo belangrijk?

Zoals de naam al aangeeft, draait linkbuilding om het maken van links. Een zoekmachine zoals Google kijkt namelijk niet alleen naar wat er op je site staat, maar ook of andere sites naar jouw webpagina verwijzen. Hoe meer links vanaf andere sites naar jouw pagina leiden, hoe beter Google je site zal waarderen. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je relevante artikelen, gerelateerd aan jouw bedrijf, op andere sites plaatst met daarin een hyperlink naar jouw pagina. Dit vergt de nodige vaardigheden en contacten en dat is dan ook de reden dat veel bedrijven hun online marketing uitbesteden.

In Nederland kun je vele bedrijven vinden die je hiermee kunnen helpen, zo zul je zien dat op het gebied van linkbuilding Zwolle veel te bieden heeft. Informeer daarom eens wat de opties zijn.

Een goede campagne levert je meer op dan het je kost

Als je nog maar net met je webwinkel begonnen bent, zit je misschien niet te wachten op grote uitgaven. Een goede marketingcampagne levert je echter meer op dan het je kost. Het zorgt er namelijk voor dat je naamsbekendheid krijgt en dat meer mensen op je site komen kijken. Weet je ze op de juiste manier aan te spreken, dan kun je ook meer orders verwachten. Het is daarom van groot belang om gelijk ook een goed marketingplan toe te passen, zodat je webwinkel doet waarom je hem gemaakt hebt: veel mensen aan kwalitatieve producten helpen en een mooi inkomen uit je bedrijf halen.


EDITORS' CHOICE