NIEUWS

Zeitgeist Germany is een nieuw merk voor in-ear hoofdtelefoons en de eerste twee productlijnen heten Whisky en Artisan

Zeitgeist Germany maakt in-ear hoofdtelefoons en onderscheidt zich van zijn concurrenten door het gebruik van massief hout voor het maken van de behuizingen. De eerste twee productlijnen heten Whisky en Artisan. Later zal daar productlijn Trees aan worden toegevoegd.

Zeitgeist Germany

Zeitgeist Germany is opgericht door Thomas Halbgewachs, die zijn ervaring heeft opgedaan tijdens zijn carrière bij de Duitse fabrikant Beyerdynamic. Zeitgeist Germany is een partnerschap aangegaan met het Duitse merk InEar, een gevestigde maker van in-ear hoofdtelefoons voor gebruik op het podium. Het nieuwe merk begint dus meteen met een grote dosis ervaring en kennis.

Zeitgeist Germany Artisan

Deze levendige serie is gebaseerd op Karelische berk (ook bekend als Masur of Nordic Curly Birch), een gewaardeerde houtsoort met een kenmerkend krullend patroon. Het verhaal ligt niet alleen in de unieke look en zorgvuldige teelt, maar ook in de aantrekkingskracht op eerdere ambachtslieden, waaronder Fabergé, die het gebruikte om een van zijn gelijknamige eieren voor Tsaar Nicolaas II te maken. De Karelische berk was het voorlaatste Fabergé-ei dat werd geproduceerd en het enige ontwerp dat voornamelijk van organisch materiaal is gemaakt.

Zeitgeist Germany neemt dit vereerde hout en toont zijn kenmerkende krulpatroon in hars, wat kracht en levendige kleuren toevoegt terwijl het door de nerf van het hout stroomt. De oordopjes worden vervolgens met precisie uit deze massieve blokken vervaardigd. De Artisan productlijn wordt gelanceerd met vijf verschillende kleurvariaties, genummerd van 1 tot en met 5, waaronder levendige amber-, blauwe, groene, zwarte en paarse tinten.

Zeitgeist Germany Whisky

Gemaakt van een vers leeggemaakt Islay Malt whiskyvat, bieden deze oordopjes een luisterervaring die net zo rijk en robuust is als de drank die het inspireerde. Aangeprezen als de perfecte keuze voor whiskyliefhebbers, vieren deze oordopjes elk rustiek element van het Amerikaanse eikenhout dat ooit de drank bevatte en kruidde. Nadat het uit het vat is gesneden, wordt het hout eenvoudig geolied voordat de drivers en andee onderdelen worden geplaatst.

Zeitgeist Germany plant meer modellen in de Whiskycollectie, waaronder een Flamed Islay Malt-model, geïnspireerd door vatmeesters die de vaten vlammen voordat de vaten met whisky worden gevuld. Er komt ook een ontwerp gemaakt van een vat dat ooit een legendarische Tennessee Whisky bevatte. Zowel Flamed Islay Malt als Tennessee Whisky zullen naar verwachting in augustus 2024 arriveren.

Zeitgeist Germany onderscheidt zich niet alleen door zijn uitzonderlijke ontwerpen en materialen, maar ook door zijn toewijding aan comfort en kwaliteit.

Zeitgeist Germany: ontwikkeling van pasvorm en akoestische elementen

Het team bestudeerde duizenden oorafdrukken om de perfecte pasvorm voor de meeste mensen te vinden. Zeitgeist Germany-oortelefoons passen zich naadloos aan uw oren aan en zijn verkrijgbaar in zowel de maten Regular als Small, met vier maten siliconen oordopjes. Er zijn extra oordopjes beschikbaar voor wie dat nodig heeft.

De IEM's worden geleverd met een premium kabel met een 8-aderige structuur en gevlochten van zeer zuiver, verzilverd monokristallijn koper, verkrijgbaar in 3,5 mm en 4,4 mm versies. Optionele accessoires omvatten verschillende adapters voor zowel smartphone- als Bluetooth-connectiviteit.

Op elke Zeitgeist Germany-oortelefoon zit bovendien vijf jaar volledige garantie, wat gezien mag worden als een bewijs van de toewijding van het merk aan het leveren van duurzame, hoogwaardige producten en het streven naar klanttevredenheid.

Zeitgeist Germany: prijzen en leveringsinformatie

De in-ear monitors van Zeitgeist Germany zijn nu verkrijgbaar. De Artisan heeft een adviesprijs van net geen 900 euro en komt in de uitvoeringen fel amber, blauw, groen, zwart en paars. De Whisky kost net geen 800 euro.


EDITORS' CHOICE