NIEUWS

Tidal Audio lanceert non-plus-ultra vloerstaande luidspreker Sunray G3

De Duitse audiofabrikant Tidal Audio (die niets te maken heeft met streaming-dienst Tidal) heeft de Sunray G3 gelanceerd, een manshoge vloerstaande luidspreker die bestaat uit louter superlatieven. In totaal zijn negen drivers geplaatst die allemaal door Tidal zijn ontworpen. De standaardafwerking is hoogglans zwart maar afwerking in een andere kleur is bespreekbaar. En de prijs? Dit is de categorie “wie moet vragen naar de prijs, kan het niet betalen”.

Tidal Audio: Duitse audiofabrikant sinds 1999

Tidal Audio GmbH is opgericht in 1999 door Jörn Janczak. De fabrikant heeft naar eigen maar één doel: de beste audiosystemen ter wereld bouwen, gedefinieerd als unieke meesterwerken met een tijdloos, geavanceerd ontwerp en benchmarkprestaties om muziek te reproduceren die niet minder dan levensecht is. Jörn Janczak leidt een vlaggenschipteam van collega-experts, ingenieurs, ontwerpers, ambachtslieden en productiepersoneel om ervoor te zorgen dat elk detail, elk afzonderlijk onderdeel en elke stap die betrokken is bij het maken van een product van Tidal Audio vrij is van de grenzen van kostenoptimalisatie en budgettaire beperkingen. De producten van Tidal Audio staan naar eigen zeggen wereldwijd bekend om hun nauwgezette aandacht voor detail, geluidskwaliteit en uitmuntend ontwerp, wat in 2021 resulteerde in een exclusieve meerjarige samenwerking met Bugatti.

Tidal Audio Sunray G3

Ontworpen en met de hand vervaardigd in Duitsland combineert de vloerstaande Sunray G3 geavanceerde technologie met voortreffelijke materialen om een ongeëvenaarde luisterervaring te leveren. 21 jaar na het eerste Sunray-model, kan deze derde generatie gemakkelijk worden herkend aan zijn unieke en gevestigde monolithische ontwerp. Met de kenmerkende drivers van TIDAL Audio, nauwkeurig vervaardigde kasten, nauwkeurige aandacht voor unieke details, is de Sunray G3 een ander meesterwerk van audiokunst.

Dankzij de allernieuwste drivers en crossovers levert de Sunray G3 de unieke kristalheldere, natuurlijke en levensechte geluidsweergave waar TIDAL Audio om bekendstaat. De Sunray G3 beschikt over een 30 mm diamanten tweeter. De middentonen komen voor rekening van een 126 mm diamanten middentoner en een 170 mm driver met een keramische conus. De laagweergave is in handen van zes stuks 192 mm lange excursie subwoofers met een aluminium sandwich conus. Alle drivers zijn gepatenteerde ontwerpen van Tidal Audio. de Sunray G3 heeft een gevoeligheid van 89dB en is een gemakkelijke belasting niet lager dan 4,5 Ohm.

Verder heeft de Sunray G3 zes stuks 250 mm passieve radiatoren in een unieke afstemmingsconfiguratie waardoor elke driver een specifiek F3-punt kan reproduceren en alles met elkaar correleert voor eenvoudige plaatsing in elke luisteromgeving en sneller en dieper spelen. Er is een actieve modus voor de subwoofers met de extra beschikbare Tidal LPX voor verbeterde aanpassing. Alle drivers zijn gemonteerd zonder zichtbare schroeven op een unieke manier voor een uiterst stijve montage in de baffle van de Sunray G3.

Elke Sunray G3 wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd door bekwame ambachtslieden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste generatie TIRALIT, het gepatenteerde behuizingsmateriaal van Tidal. Dit resulteert in een behuizing die er zowel visueel verbluffend uitziet als akoestisch perfect is voor het beoogde doel. De afmetingen zijn 208 x 33 x 60 centimeter.

Vanzelfsprekend is de Sunray G3 ontworpen om de intentie van de artiest getrouw weer te geven, met de nadruk op sonische zuiverheid en muzikaliteit. Hierdoor kunnen luisteraars muziek ervaren met ongeëvenaard realisme en emotie.

Tidal Audio Sunray G3: prijs en leveringsinformatie

De Sunray G3 komt standaard in een zwarte hoogglans afwerking. Fineer of ander kleuren zijn bespreekbaar. We hebben nog geen prijs voor de Benelux vernomen, maar - louter indicatie - afgaande op de prijs in dollars zal de prijs ergens tussen 400.000 en 500.000 euro liggen.


EDITORS' CHOICE