NIEUWSDartzeel

Dartzeel lanceert jubileumedities van voor/eind-combi NHB-108 en NHB-18NS

De Zwitserse audiofabrikant Dartzeel heeft een relatief klein portfolio van versterkers. Nee, deze fabrikant komt niet ieder jaar met nieuwe modellen en verbeterde versies. Voorversterker NHB-18NS is al 20 jaar in productie en eindversterker NHB-108 Model Two gaat al 25 jaar mee. Dat is reden om van beide toestellen een jubileumeditie uit te brengen. De oplage is beperkt tot 108 setjes. Een hoogwaardige interlink en luidsprekerkabels worden meegeleverd.

Dartzeel is 25 jaar bezig met het versterker van emoties

Hoofdontwerper HervĂ© DelĂ©traz van Dartzeel heeft een motto en dat is “eerst luisteren en daarna meten”. Emoties staan centraal bij het luisteren naar muziek. “Dit is ons leidende principe bij het ontwikkelen van producten. Net als Goethe geloven wij dat wat gemeten kan worden niet het allerbelangrijkste is en dat wat het belangrijkst is – in termen van emoties – niet gemeten kan worden. TheorieĂ«n over de natuurkunde zullen nooit verklaren hoe de schoonheid van muziek zo'n diepgaand effect op ons kan hebben. Als het om muziek gaat, zouden alleen mensen de rechter moeten zijn. Als we naar een prototype van Dartzeel luisteren, is de vraag die we onszelf stellen: “Brengt dit ons naar de kern van de muziek?” Als het antwoord geen volmondig “Ja” is, gaat de versterker niet in productie,” aldus de filosofie van Dartzeel.

Jubileumedities van NHB-108 Model Two en NHB-18NS

Om de 25e en 20e verjaardag van eindversterker NHB-108 Model Two en zijn metgezel voorversterker NHB-18NS, te vieren, wordt ‘The Anniversary Edition’ een volledig herziene versie, geproduceerd in een beperkte serie.

Dartzeel maakt er een compleet pakket van, d.w.z. dat de 50 Ohm interlink, speciaal ontwikkeld in 1999 tijdens de ontwikkeling van de NHB-108, wordt meegeleverd. Ook een set luidsprekerkabels wordt meegeleverd.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt. Meer weten? Kijk dan op de website van Dartzeel.


EDITORS' CHOICE