NIEUWSShanling

CD-speler EC Smart van Shanling staat rechtop en het schijfje draait in de lucht

De EC Smart is het nieuwe instapmodel in het portfolio van CD-spelers van Shanling. De EC Smart is voorzien van een hoofdtelefoonuitgang en Bluetooth-connectiviteit. Het meest onderscheidende kenmerk is echter dat de CD verticaal kan worden geplaatst en vrij in de lucht draait. Is dat handig? Nou, het is in elk geval apart.

Shanling EC Smart

Draai het bedieningspaneel aan de voorkant weg om het loopwerk DA11 van Sanyo te onthullen, plaats de CD en het afspelen kan beginnen. De EC Smart is een pure CD-speler met een paar knoppen en een eenvoudige IR-afstandsbediening. “Geen ingewikkelde instellingen of smartphone-apps, alleen een pure CD-speler,” aldus de toelichting van Shanling.

Het audiogedeelte maakt gebruik van Cirrus Logic CS43131 DAC-chip en biedt een helder en vloeiend geluid. De EC Smart kan worden aangesloten op de lijningang van een versterker of op een set actieve ludssprekers. Audiosignaal komt naar buiten via 3,5 millimeter jackplug aansluiting aan de achterkant (een adapter naar cinch wordt meegeleverd). Aan de zijkant bevindt zich een 3,5 millimeter jackplug hoofdtelefoonuitgang.

Helemaal met de tijd mee heeft de EC Smart ook Bluetooth-connectiviteit voor een draadloze verbinding met een hoofdtelefoon of een andee Bluetooth-ontvanger.

Dankzij het compacte ontwerp, met een grotendeels aluminium constructie, past EC Smart gemakkelijk in een breed scala aan woningen. Hoewel ontworpen om voornamelijk in verticale richting te worden gebruikt, waarbij de draaiende CD-schijfjes het middelpunt van de aandacht vormen, kan de onderste standaard worden verwijderd en kan de CD-speler eenvoudigweg op de achterste rubberen voetjes rusten, voor een nog compactere opstelling.

En omdat EC Smart alleen een standaard USB-stroombron nodig heeft, kan hij rechtstreeks worden gevoed via elke telefoonoplader of USB-poort op een computer of televisie. De EC Smart kan natuurlijk ook werken met een powerbank.

De EC Smart komt eind juni voor levering beschikbaar. De prijs ligt vermoedelijk ergens in de buurt van de 150 euro.


EDITORS' CHOICE