NIEUWS

MK Analogue DPU-103: gebaseerd op de klassieker van Denon

Het in Slovenië gevestigde MK Analogue is met name bekend van zijn MC-transformatoren. Het bedrijf heeft nu ook een draaitafelelement in zijn portfolio opgenomen. De nieuwe DPU-103 is een herinnering aan de legendarische elementen van Ortofon en tegelijkertijd een eerbetoon aan de langlopende Denon DL-103. De DPU-103 van MK Analogue is bedoeld om de deugden van laatstgenoemde te cultiveren en deze sonisch maar ook visueel te verbeteren.

MK Analogue DPU-103

De walnoothouten behuizing met de daarin geïntegreerde waterpas springt meteen in het oog. Maar het is de mix van echt hout en metaal die volgens fabrikant MK Analogue verantwoordelijk is voor de uitstekende dempingeigenschappen Een geselecteerde Denon DL-103 is gemonteerd in een CNC-gefreesd en geanodiseerd aluminium frame. Deze wordt op de geïntegreerde headshell geschroefd, die op zijn beurt wordt omgeven door twee CNC-gefabriceerde notenhouten elementen.

De speciale behuizingsconstructie van de DPU-103 is bedoeld om sonische voordelen te bieden. Volgens e ontwerpers is het resultaat een preciezere, voorgevormde bas, meer timbres en realisem in de grond- en middentoon en een verbeterde fijne dynamiek en resolutie. De kernkwaliteiten van een Denon DL-103, d.w.z. zijn ontspannen basisstemming, zijn grote muzikaliteit en dynamiek, zouden ook bij de DPU-103 tot hun recht moeten komen.

Met zijn gewicht van 32 gram is het element gemaakt voor zware toonarmen met een SME-bevestiging. MK Analogue benadrukt dat een Denon DL-103 pas met een zware arm zijn volledige potentieel ontplooit. Het spreekt voor zich dat de Slovenen de eigen transformator SUT-1M aanbevelen om de DPU-103 te laten werken, die overigens dankzij twee overbrengingsverhoudingen (1:10 en 1:5) en bijpassende weerstanden ook een geschikte speelpartner is voor andere elementen.

De DPU-103 van MK Analogue heeft een adviesprijs van 980 euro. Bestaande Denon 103-systemen kunnen ook worden geüpgraded naar een DPU-103, voor een prijs van 730 euro.


EDITORS' CHOICE