Triode TRX-4: een verbeterde versie van de buizenvoorversterker uit 2010

De Japanse fabrikant Triode zal naar verwachting in september van dit jaar buizenvoorversterker TRX-4 te introduceren. Het wordt een verbeterde versie van het model TRX-1 dat al veertien jaar op de markt is. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt. 

Triode TRX-4

Het in Japan gevestigde Triode Corporation werd in 1994 opgericht door president Junichi Yamazaki in Koshigaya Saitama. Het begon als een klein bedrijf in zijn garage met als doel audioversterkerproducten van zeer hoge kwaliteit te creëren die wereldwijd tegen een betaalbare prijs kunnen worden verkocht. gericht op buizenliefhebbers die alleen echte muziek willen en niets anders. Na een paar jaar begon Triode de aandacht van over de hele wereld te trekken en breidde het assortiment buizenelektronica uit met modellen van zeer hoge kwaliteit. Triode heeft ongeveer twintig modellen buizenversterkers en die staan naar eigen zeggen bekend om hun hoogwaardige klank en betrouwbaarheid.

Het nieuwste model is buizenvoorversterker TRX-4 die naar verwachting in de loop van september 2024 gaat komen. Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe versie en zijn voorganger is het aangepaste voedingscircuit waarin Schottky-diodes zijn geplaatst. Dit zou de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening aanzienlijk verbeteren.

De versterker maakt gebruik van vier buizen van het type 12AX7 buizen en het opgegeven frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 100 kHz met een S/R-verhouding van minimaal 91 dB. De nieuwe TRX-4 heeft opgegeven afmetingen van 340 x 310 x 185 millimeter en weegt 10,5 kilogram. Bij aankoop ontvangen klanten een beschermkap en een voedingskabel.

Verdere details, foto’s en prijsinformatie zijn nog niet beschikbaar.


EDITORS' CHOICE