NIEUWSJabra

Jabra lanceert 2e generatie Elite Active 8 en Elite 10 draadloze in-ear hoofdtelefoons

Jabra heeft nieuwe draadloze oordopjes aangekondigd die ruimtelijke audio kunnen streamen vanaf vrijwel elke bron. De Elite 10 Gen 2 en Active 8 Gen 2 zijn daartoe voorzien van 's werelds eerste LE Audio smart case. De koper kan kiezen tussen verschillende kleuren.

Jabra Elite Active 8 Gen 2 en Elite 10 Gen 2

Het is minder dan en half jaar geleden dat Jabra de wereld kennis liet maken met zijn vlaggenschip Elite 10 en fitnessgerichte Elite Active 8 draadloze in-ear hoofdtelefoons, maar nu is er al een opvolger. Beide modellen hebben opvolgers en dat zijn de Elite 10 Gen 2 en de Elite Active 8 Gen 2. Het meest onderscheidende kenmerk is de toevoeging van 's werelds eerste LE Audio smart case.

De smart case kan worden gebruikt als Bluetooth-zender, als volgt: gebruik de USB-C- of 3,5 mm-connector om verbinding te maken met uiteenlopende bronnen, zoals loopbanden in de sportschool, het entertainmentsysteem van een vliegtuig en laptops, en je kunt audio draadloos streamen. De behuizing maakt op dezelfde manier ook ruimtelijke audiostreaming mogelijk vanaf vrijwel elke bron dankzij een geïntegreerde chip. Met een lagere latentie belooft Jabra niet alleen een meer geïntegreerd, veelzijdiger systeem, maar ook betere audio- en videosynchronisatie.

Maar er is nog meer en dat is ruimtelijk geluid, waarbij de Elite 10 Gen 2 en de Elite Active 8 Gen 2 verbeterde ruimtelijke audio bieden, mogelijk gemaakt door Dolby, waarbij alleen de Elite 10 Gen 2 volledige ondersteuning bieden voor Dolby Atmos-tracks en Dolby Head Tracking.

Ruisonderdrukking is ook voor beide modellen versterkt. Jabra belooft ANC dat tot twee keer zo sterk is voor de tweede generatie Elite 8 Active en Elite 10. De batterijduur blijft ongewijzigd: de Elite 8 Active Gen 2 biedt in totaal 32 uur speeltijd met de case (ANC aan), terwijl de Elite 10 Gen 2 in totaal 27 uur biedt (ANC aan). Dankzij zes microfoons en ruisonderdrukkingsalgoritmen in beide paren streeft het nieuwe duo ook naar duidelijkere, minder luidruchtige spraakoproepen.

Aangezien dit twee paar draadloze oordopjes zijn die zijn ontworpen voor nogal verschillende taken, variëren de ontwerpaspecten en de algehele vormfactor wel een beetje. De Elite 8 Active Gen 2 is gericht op sporters en streeft naar een diepere, veiligere pasvorm, geholpen door Jabra's gripvaste in-ear materiaal, terwijl het minder opdringerige, meer open ontwerp van de Elite 10 Gen 2 streeft naar comfort gedurende langere perioden.

De Elite 8 Active Gen 2 beschikt over een uitstekende water- en stofdichtheidsclassificatie van IP68, waarmee de respectabele IP57-classificatie van de nieuwe vlaggenschipdebutanten wordt verbeterd. Beide sets bieden echter wel Bluetooth Multipoint om verbinding te maken met meerdere bronnen tegelijk, en beiden ondersteunen Swift Pair voor Windows 11, Google Fast Pair en Spotify Tap.

De sportieve Jabra Elite 8 Active Gen 2 is verkrijgbaar in de kleuren marineblauw, zwart, koraal of olijfgroen voor een prijs van 229 euro. Het vlaggenschip Jabra Elite 10 Gen 2 is verkrijgbaar in titaniumzwart, glanzend zwart, cacao, denimblauw en zacht wit, voor 279 euro.


EDITORS' CHOICE