NIEUWSMarantz

Marantz Model M4: vier configureerbare stereoversterkers met streaming-functies in één behuizing

Marantz heeft de Model M4 aangekondigd. Volgens de ontwerpers is de Model M4 een innovatieve en intelligente kijk op de moderne custum-install versterker. De Model M4 bevat vier HEOS-modules en kan in een 19-inch rek worden gemonteerd, maar hij is mooi genoeg om in het zicht te plaatsen. De Model M4 kan met zijn acht kanalen van elk 100 Watt vier zones van geluid voorzien. De eindtrappen kunnen ook worden gebrugd. Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

Marantz Model M4: multifunctioneel powerhouse met streaming-functies

De Model M4 kan in een kleine ruimte worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld een afgesloten kast, en wordt daarom gekoeld met ventilators. De nieuwe versterker beschikt over acht kanalen van elk 100 Watt, opgesplitst in vier zones. Dat zouden dus vier verschillende kamers kunnen zijn.

Elke zone beschikt over een eigen HEOS-muziekstreamingmodule (oorspronkelijk afkomstig van zustermerk Denon), zodat de gebruiker kan streamen via AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal en meer. Dan zijn er ook nog vier USB-A aansluitingen voor USB-opslagmedia, vier analoge ingangen en twee optische ingangen met ingebouwde Dolby Digital-decodering voor weergave van het geluid van een televisie. De Model M4 kan worden bestuurd met behulp van de HEOS-app of één van de meest populaire integratorvriendelijke besturingsplatforms, zoals Creston, Control4 en AMX.

De acht kanalen van ieder 100 Watt aan acht Ohm kunnen eenvoudig in de Bridge-modus worden gezet, waarmee tot 4 x 200 Watt aan uitgangsvermogen ter beschikking komt. Elke kanaal heeft ook een voorversterkeruitgang zodat een externe eindversterker gebruikt zou kunnen worden. De voorversterkuitgangen kunnen ook gebruikt worden voor aansturing van één of meer actieve subwoofers.

De vier HEOS-modules bieden multiroom functionaliteit. PCM-signaal kan worden aangeleverd tot een resolutie van 24-bit/192 kHz en DSD, AirPlay 2 en Spotify Connect worden ook ondersteund. De TV Grouping-functie van de Model M4 zorgt ervoor dat het geluid van een televisie naar meerdere kamers kan worden gestuurd.

Verbinding met een netwerk kan worden gelegd met een tweetal RJ45 LAN-aansluitingen. Draadloos netwerk wordt niet ondersteund.

Marantz Model M4: Musical Digital Filtering

Marantz staat naar eigen zeggen bekend om zijn geluidskwaliteit die de natuurlijke warmte, details en ruimtelijkheid van opnamen van de beste kwaliteit viert. Marantz Musical Digital Filtering (MMDF) zorgt ervoor dat deze analoog-achtige kenmerken behouden blijven, zelfs bij het afspelen van digitale muziek. Deze unieke oversampling digitale filtertechnieken, voor het eerst ontwikkeld voor Marantz audiofiele producten van referentiekwaliteit, spelen een belangrijke rol bij het leveren van het muzikale en boeiende geluid van de Model M4.

Marantz Model M4: elegant industrieel ontwerp

De Marantz Model M4 is ontworpen om overal te werken. Hij mag in een afgesloten kast staan, maar hij is mooi genoeg om in het zicht te zetten. De behuizing is gemaakt van staal, een voorkant van geborsteld aluminium en midden op het front de iconische patrijspoort van Marantz met vier witte LED-zone-indicatoren.

We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE