NIEUWS

RA Acoustics Magna R3: het vlaggenschip, met actieve laagweergave

De Duitse luidsprekerfabrikant RA Acoustics heeft zijn vlaggenschip Magna R3 gelanceerd. de Magna R3 is gemaakt van pantserhout. De gesloten behuizing herbergt een 4,5-weg systeem.

RA Acoustics: Duitse luidsprekerfabrikant sinds 1921

Robert Auer is de man achter het bedrijf RA Acoustics, opgericht in 2021. Hij begon naar eigen zeggen op 15-jarige leeftijd met het ontwerpen en bouwen van luidsprekers. Blijkbaar met succes, want volgens zijn eigen beweringen wist hij er vervolgens ruim 100 stuks van te verkopen. Nu heeft Auer van zijn hobby een beroep gemaakt en hanteert hoge normen bij de ontwikkeling en bouw van luidsprekers.

De behuizingen van de luidsprekers van RA Acoustics worden in de eigen fabriek van RA Acoustics vervaardigd uit zogenaamd gepantserd hout. Dat is een speciaal materiaal dat onder hoge druk wordt gemaakt van natuurlijk hout en synthetische componenten. Op deze manier worden de panelen en onderdelen van zeer resonantiearme behuizingen gecreëerd.

Het portfolio van RA Acoustics bestaat momenteel uit zeven modellen in drie productlijnen. De Magna-serie omvat twee vloerstaanders met geïntegreerde actieve subwoofers, de Parabola-serie bestaat uit drie passieve vloerstaande luidsprekers  en dan is er nog de Gravis-serie die bestaat uit met twee actieve subwoofers:

RA Acoustics: Magna R3: het nieuwe vlaggenschip

Volgens de fabrikant is de Magna R3 het antwoord op alle vragen die bij een luidsprekerontwerp spelen. De constructie, het gebruikte materiaal en het gewicht van de behuizing geeft een indrukwekkend gebrek aan resonantie. Aan de voorkant zijn vijf drivers gemonteerd, waaronder een beryllium tweeter en de twee woofers met een diameter van 32 centimeter, die met DSP worden gecontroleerd, zitten aan de achterkant. De behuizing is gesloten. Er is dus geen baspoort.

De Magna R3 weegt 120 kilogram en meet 1.389 x 340 x 480 millimeter (H x B x D, incl voetjes). De luidspreker heeft een hoge gevoeligheid van 92 dB (2,83 Volt / 1 meter) en het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 40 kHz ((+/- 3dB).

De Magna R3 kost 70.000 euro per paar. De koper kan kiezen uit heel veel verschillende kleuren.


EDITORS' CHOICE