NIEUWSShanling

Shanling MCD1.3: multifunctionele CD-speler met streaming-functies

Het Chinese Shanling heeft de MCD1.3 aangekondigd, een CD-speler met streaming-functies die ook als voorversterker kan dienen. De MCD1.3 is een compact apparaat met een loopwerk van Philips aan boord.

Shanling MCD1.3: voor het afspelen van CD’s en andere digitale bronnen

De nieuwe MCD1.3 lijkt op de eerdere SCD1.3. Het verschil is dat de MCD1.3 geen Super Audio CD’s kan afspelen. De schare van fans van SACD’s is klein en het lag dus voor de hand om deze functies te schrappen waardoor een goedkoper apparaat geproduceerd kon worden.

Enter de MCD1.3. De nieuwe Shanling MCD1.3 multifunctionele cd-speler kan ook functioneren als streaming-client, dient als DA-converter en tevens als voorversterker. Het toestel kan ook MQA-CD’s afspelen, maar die zijn buiten Japan nauwelijks te krijgen. Het toestel heeft digitale ingangen maar geen analoge ingangen.

Shanling MCD1.3: platform van Ingenic X2000

Het hart van de nieuwe Shanling MCD1.3 multifunctionele cd-speler is het Ingenic X2000-platform van Ingenic Semiconductor. Op de voorkant is een vijf inch aanraakscherm met een resolutie van 854 x 358 pixels gemonteerd en voorts een draaiknop en een paar drukknoppen. De koper krijgt ook een IR- afstandsbediening en er is een geschikte app.

Verbinding met een netwerk kan alleen via Wi-Fi worden gelegd, niet met een kabel. Airplay, en DLNA worden ondersteund, alsmede het afspelen van muziek van een NAS. Bluetooth-connectiviteit is gemonteerd (versie 5.0) met ondersteuning van de codecs SBC, AC, aptX HD en LDAC. De DA-converter is afkomstig van AKM en is van het type AK4499EX. Het voorversterkercircuit is gebaseerd op een Muses 8920 chip.

Analoog muzieksignaal komt naar buiten via XLR en cinch-uitgang. De hoofdtelefoonuitgang op de voorkant wordt aangestuurd door eenTPA5120 van Texas Instruments die 1,1 Watt bij 32 Ohm kan leveren en 153 mW bij 300 Ohm

De levering gaat in de loop van juni beginnen. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE