Pro-Ject Audio Speaker Box 3E en 3E Carbon: compacte en betaalbare monitorluidsprekers

Het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems heeft een tweetal nieuwe compacte monitorluidsprekers gelanceerd. De goedkoopste is de Speaker Box 3E en de iets duurdere variant heet Speaker Box 3E Carbon en heeft een middentoner/woofer met een conus van koolstofvezel. De klant kan kiezen uit de afwerkingen zwart, wit en walnoot.

Pro-Ject Audio Speaker Box 3E

De Speaker Box 3E van Pro-Ject Audio Systems is voorzien van een soft-dome tweeter met een diameter van 18 millimeter en een middentoner/woofer die een glasvezelconus heeft met een diamter van 75 millimeter. De behuizing gemaakt van MDF meet 160 x 106 x 152 millimeter en weegt 1,37 kilogram. De fabrikant geeft een nominale impedantie op van vier Ohm en een gevoeligheid van 85 dB.

De baspoort zit aan de achterkant en volgens Pro-Ject Audio begint de laagweergave bij 89 Hz. Toevoeging van een subwoofer is dus wel een goed idee, tenzij de luidsprekers bijvoorbeeld op een bureau zouden staan.

De zwarte of witte afwerking kost net geen 200 per paar. Voor de versie in walnoot moet 30 euro worden bijgelegd. Magnetisch te bevestigen frontjes worden meegeleverd.

Pro-Ject Audio Speaker Box 3E Carbon

De Speaker Box 3E Carbon is ook een tweeweg basreflex systeem, maar de MDF-kast is iets groter, d.w.z. 175 x 119 x 152 millimeter en met 1,69 kilogram ook iets zwaarder. Het voornaamste verschil is de middentoner/woofer die een conus heeft gemaakt van koolstofvezel. Het resultaat is een luidspreker die ook een gevoeligheid heeft van 85 dB en een impedantie van vier Ohm, maar hij pakt iets lager op, d.w.z. bij 83 Hz. Ook de Speaker Box 3E carbon kan dus wel bijstand van een subwoofer gebruiken.

De prijs voor de zwarte en de witte versie is net geen 300 euro per paar. De walnnotversie kost 50 euro extra. Ook hier worden magnetisch te bevestigen frontjes meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE