NIEUWSDiptyque

Diptyque introduceert luidsprekers DP85 en DP115 op High End München

De Franse luidsprekerbouwer Diptyque bouwt platte magnetostatische luidsprekers. De fabrikant was present op de High End audiobeurs in München en toonde daar de nieuwe modellen DP85 en DP115. De klant kan kiezen uit 160 verschillende RAL-kleuren. De levering gaat volgende maand beginnen.

Diptyque DP85 en DP115: magentostatische luidsprekers met een linttweeter

De getallen in de typeaanduiding van de DP85 en DP115 staan voor de hoogte van de panelen in centimeters. De luidsprekers worden handmatig gebouwd in de Franse plaats Toulouse. Dankzij de keuze uit 160 RAL-kleuren zijn de luidsprekers in elk interieur te passen.

Beide modellen zijn tweeweg dipool modellen voorzien van een rechthoekige magnetostatisch werkend paneel voor de middentonen en lage tonen en een linttweeter voor de hoge tonen. De DP85 heeft een paneel van 0,132 m2 die werkt volgens het fabriekseigen geoptimaliseerde PPBM-principe, en een 30 centimeter hoge linttweeter. De cross-over vindt plaats bij 1,6 kHz. De mechanische sandwich structuur is overgenomen van het referentiemodel.

De grotere DP115 beschikt over paneel van 0,198 m² voor middentoner en lage tonen eveneens volgens het exclusieve geoptimaliseerde PPBM-principe, en een linttweeter met neodymiummagneten van 45 centimeter lang. De cross-over vindt plaats bij 1,6 kHz. Dankzij het verfijnde design en de extreme slankheid (22 millimeter dik past de DP 115 in elk interieur. De transparantie, snelheid en het sublieme geluidsbeeld dat ze ontvouwen zullen de meest veeleisende muziekliefhebbers tevreden stellen.

We hebben even staan luisteren bij de stand van Diptyque en we waren onder de indruk van de weergave van lage tonen en de transparantie en luchtigheid van de middentonen en hoge tonen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE