NIEUWSArcam

Arcam ST25, SA35 en SA45: nieuwe leden van Radia-productlijn onthuld op High End München

Het Britse audiomerk Arcam heeft zijn Radia-productlijn aangevuld met twee geïntegreerde versterkers genaamd SA35 en SA45 die werken in klasse G en tevens zijn voorzien van streaming-functies. Ook nieuw is de ST25, een digitale audiospeler en alledrie hebben hun debuut beleefd op de High End München, De eerste leveringen staan gepland voor september 2024.

Arcam Radia: uitbreiding naar acht familieleden

In de herfst van 2023 heeft Arcam de Radia-productlijn gelanceerd. In eerste instantie bestond de Radia-reeks uit vijf leden, t.w. versterkers A5, A15 en A25, CD-speler CD5 en de netwerkspeler ST5. De nieuwe ST25 wordt Arcam's topstreamer, terwijl de SA35 en SA45 alles-in-één systemen komen als opvolger van de SA30.

Arcam ST25: netwerkspeler

De ST25 is gebouwd in de kenmerkende stijl van de Radia-serie. Onder de motorkap zijn een groot aantal nieuwe technologieën toegepast, waaronder een nieuw digitaal audio- en streaming-platform, een opnieuw ontworpen lineaire voeding me ringkertransformator en een verbeterde gebruikersinterface, waaronder een groot 6,5 inch kleurenscherm met hoge resolutie.

De ST25 heeft volgens de ontwerpers een zorgvuldig ontworpen lay-out, inclusief een grondvlak dat het hele bord beslaat, waardoor ruis en interferentie effectief worden afgevoerd van de gevoelige audiocomponenten. De ST25 profiteert ook van de nieuwste Hyperstream IV DAC-topologie van ESS en een nieuwe lineaire ringkerntransformatorvoeding, die helpt bij het handhaven van lagere ruisniveaus in het hele apparaat.

Natuurlijk worden alle gangbare streaming-diensten ondersteund alsmede Apple Airplay en Google Chromecast.

Arcam SA35 & SA45: geïntegreerde streaming-versterkers

De SA35- en SA45-modellen lenen het nieuwste streamingplatform van Arcam van de ST25 en combineren het met de vijfde generatie klasse G versterking van de Cambridge. De gebruiker hoeft alleen een paar passieve luidsprekers toe te voegen. Allebei zijn voorzien van een schakelbare MC/MM-phonotrap, HDMI ARC-ondersteuning en ondersteuning voor draadloze apparaten via tweeweg aptX Adaptive Bluetooth.

De SA45 beschikt over volledig gebalanceerde digitale en analoge audiopaden, een opnieuw ontworpen voeding en de nieuwste klasse G versterking, die naar eigen zeggen 180 Watt per kanaal levert bij acht Ohm en 300 Watt bij vier Ohm. Dit wordt allemaal aangevuld met een 8,8-inch scherm met hoge resolutie, Bluetooth 5.2-connectiviteit, subwooferuitgangen en Dirac Live Room Correction. Beide modellen worden geleverd met een meetmicrofoon en een afstandsbediening om te helpen bij de kalibratie van de ruimte.

De Arcam SA35 heeft een opgegeven vermogen van 120 Watt per kanaal bij acht Ohm en 220 Watt bij vier Ohm en heeft een 6,5-inch scherm met hoge resolutie en verder ook dezelfde streaming-functies als de SA45.

Arcam SA35, SA45 en ST25: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe componenten zijn verkrijgbaar vanaf september 2024 voor de hieronder vermelde adviesprijzen.

Arcam ST25: 1.799euro
Arcam SA35: 3.499 euro
Arcam SA45: 4.999 euro

MERK

EDITORS' CHOICE