NIEUWSNAD

NAD lanceert C 379 Hybrid Digital DAC Amplifier tijdens High End München

NAD heeft een nieuwe geïntegreerde versterker aangekondigd genaamd C 379. De nieuwe C 379, die is voorzien van analoge en digitale ingangen, zal zijn officiële debuut beleven op de komende High End audiobeurs in de Duitse plaats München.

NAD C 379: multifunctionele geïntegreerde versterker

Volgens de fabrikant is elk detail van het ontwerp van de C 379 verfijnd voor maximale prestaties. Dat begint met een aangepaste versie van de beproefde HybridDigital UcD-eindtrap die in de C 379 werkt in een volledig gebalanceerde brugconfiguratie. Dit zorgt voor een enorm vermogen met vrijwel onmeetbare vervorming en ruis in het hoorbare bereik. De voeding is in staat om 80 Watt per kanaal continu te leveren met pieken van 120 Watt aan zowel acht Ohm als vier Ohm.

Voor nog meer vermogen kunnen de eindtrappen van de C 379 worden gebrugd tot een enkel kanaal en dan kan de C 379 300 Watt aan acht Ohm leveren. Het andere kanaal kan dan met een gebrugde eindversterker C 268 worden weergegeven, zodat twee keer 300 Watt ter beschikking komt.

De digitale architectuur van de C 379 is gebouwd rond de moderne ESS Sabre ES9028 32-bit DAC-chip. Deze DAC-chip heeft een hoog dynamisch bereik en eebn lage vervorming. Het biedt muziekweergave van ultrahoge kwaliteit, vrij van klokjitter die gebruikelijk is in digitale audiosystemen. De resultaten zijn een uitzonderlijk breed dynamisch bereik, ultralage vervorming, nauwkeurig geluidsbeeld en ongeëvenaarde helderheid, aldus de fabrikant.

NAD C 379: toekomstbestendige flexibiliteit

Sinds 2006 hebben sommige versterkers van NAD de mogelijkheid om modules in te bouwen en die modules kunnen eventueel later worden vervangen. Met de tweede generatie NAD's Modular Design Construction (MDC)-technologie, is de C 379 een klasse apart. De C 379 beschikt over twee MDC2-slots voor het upgraden van de mogelijkheden van de versterker met opkomende A/V-technologieën en extra functies, waaronder BluOS high res multiroom streaming en Dirac Live Room Correction.

Met de beschikbare MDC2 BluOS-D module kunnen Dirac Live, BluOS, Apple AirPlay 2, tweeweg aptX HD Bluetooth en meer aan de C 379 worden toegevoegd. Met BluOS kan de C 379 worden aangesloten op een thuisnetwerk via Wi-Fi of Ethernet om het meest geavanceerde draadloze muziekbeheersysteem voor meerdere kamers met een resolutie van 24-bit/192 kHz te ervaren. BluOS wordt bestuurd via de BluOS-app voor smartphone, tablet of desktop en beheert uw digitale muziekcollectie en maakt verbinding met meer dan twintig hoogwaardige streaming muziekdiensten, waaronder Tidal, Deezer, Qobuz, Amazon Music, Spotify en meer.

NAD C 379: analoge en digitale ingangen

De C 379 is voorzien van analoge en digitale ingangen. Er is ook een draaitafelingang (voor MM-elementen) en een televisie kan aangesloten worden op de HDMI-ingang die eARC ondersteunt. Er zijn ook twee subwooferuitgangen.

Ten slotte heeft de C 379 een hoofdtelefoonaansluiting met daarachter een  hoogwaardige hoofdtelefoonversterker met een lage uitgangsimpedantie en een hoge uitgangsspanning, waardoor een breed scala aan hoofdtelefoons kan worden aangestuurd.

NAD C 379: prijs en leveringsinformatie

De levering gaat eind juni of begin juli 2024 beginnen en de adviesprijs is net geen 1.200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE