NIEUWS

Moondrop MIAD01: smartphone voor goede audio met 3,5 mm en 4,4 mm jackplug aansluiting

Het Chinese merk Moondrop heeft de MIAD01 gelanceerd, de eerste smartphone van het merk. Moondrop legt heel sterk de nadruk op audio en de MIAD01 heeft dan ook twee hoofdtelefoonaansluitingen, t.w. een 3,5 en een 4,4 millimeter jackplug aansluiting. Ook is het mogelijk om een microSD-kaartje te plaatsen tot een capaciteit van 2TB.

Moondrop MIAD01: smartphone voor audiofielen

Veel fabrikanten van smartphones hebben de 3,5 millimeter jackplug aansluiting geschrapt. Het aansluiten van een hoogwaardige bekabelde hoofdtelefoon is in dat geval niet meer mogelijk. Moondrop vaart met de nieuwe MIAD01 tegen de stroom in. DeMIAD01 heeft niet alleen een 3,5 millimeter jackplug aansluiting maar ook een 4,4 millimeter gebalanceerde jackplug aansluiting. Beide poorten bevinden zich op de bovenkant en bieden een output van respectievelijk 2 Vrms en 4 Vrms. Daar kan een audiofiel heel blij van worden.

Maar er is nog meer waar een audiofiel blij van kan worden. Wat te denken van twee Cirrus Logic MasterHiFi dac-chips en een zeslaags audiocircuit met goudcoating, dat bovendien van een afzonderlijke voeding is voorzien. Moondrop geeft een dynamisch bereik op van 132 dB en een S/R-verhouding van 117 dB. Moondrop meldt ook een hardwarematige 100-stappen volumeregeling en DSP -functionaliteit via de eigen Audio Center-app.

De MIAD01 heeft 256 GB opslagruimte, maar dit kan worden uitgebreid met en microSD-kaartje tot een capaciteit van 2TB. Op deze wijze kan de gebruiker ruim 3.500 bitperfect geripte CD’s in zijn jaszak meedragen. MicroSD-kaartjes van 2 TB zijn op dit moment overigens nog niet verkrijgbaar. 1,5 TB is nu de grootste verkrijgbare capaciteit.

De overige specificaties van de MIAD01 mogen er ook wel zijn. De MIAD01 ondersteunt 5G, heeft een 120 Hz amoledscherm van 6,7 inch met een resolutie van 2.460x1.080 pixels en een geïntegreerde vingerafdrukscanner. De telefoon draait op een MediaTek Dimensity 7050 processor en 12 GB LPDDR4x RAM. De 5.000 mAh accu ondersteunt 33 Watt snelladen via de USB-C poort.

Natuurlijk heeft deze muziekspeler, herstel, smartphone ook een camerasysteem en dat bestaat uit een 64-megapixel hoofdcamera, een 8-megapixel camera met ultragroothoeklens en een 32-megapixel camera voor selfies. De MIAD 01 draait standaard 64-bit Android 13. Het upgrade- en updatebeleid is niet bekend.

Oh, en voor draadloze hoofdtelefoons is er Bluetooth-connectiviteit  met ondersteuning van SBC, AAC en LDAC.

Het toestel is wereldwijd beschikbaar en kost omgerekend ongeveer 375 euro, afhankelijk van wisselkoersen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE