NIEUWSTAD

TAD lanceert Reference Series C700 voorversterker, te zien op HEM

Het Japanse Technical Audio Devices Laboratories, Inc. (TAD) heeft vandaag de TAD-C700-voorversterker aangekondigd als het nieuwste lid van de Reference Series productlijn. De C700 bevat een hele reeks technische verfijningen en verbeteringen om een nieuw prestatieniveau te bereiken, ter vervanging van de C600, de veelgeprezen vlaggenschip voorversterker van TAD die in 2011 werd uitgebracht.

TAD C700: onberispelijk voorversterkingscircuit

De TAD-C700 beschikt over een krachtige, eentraps current-feedback-versterker in zijn platte versterkergedeelte. Door het aantal componenten en versterkende elementen te minimaliseren kan de C700 elke muzikale nuance natuurgetrouw versterken. Bovendien voorkomt een speciaal uitgangsversterkercircuit voor elk van de twee lijnuitgangen dat signaalvertakkingen en interferentie van aangesloten apparatuur de geluidskwaliteit verslechteren.

TAD C700: volledig gebalanceerde circuits en dual mono ontwerp

De volledig gebalanceerde circuittopologie van de C700 versterkt positieve en negatieve signaalgolfvormen afzonderlijk van ingang tot uitgang, om zelfs de kleinste versterkingsfouten tussen positieve en negatieve signalen, en tussen linker- en rechterkanalen, te onderdrukken. De draadlengte is  identiek tussen positieve en negatieve signaalpaden en tussen beide kanalen, om een ideaal signaalpad van ingang naar uitgang te bereiken. Bovendien bereikt het dual mono constructieontwerp van de circuits maximale symmetrie om identieke versterking te bieden, zowel elektrisch als mechanisch, aan positieve en negatieve signalen en aan beide kanalen, hetgeen resulteert in een vrijwel perfecte stereofonische geluidsweergave.

TAD C700: externe voeding

De C700 heeft een voeding die is ondergebracht in een aparte behuizing. De voeding van de C700 is fysiek en dus ook elektrisch gescheiden van de behuizing met daarin de signaalschakelingen. Dit ontwerp voorkomt dat trillingen en magnetische fluxlekkage uit de transformator de mechanische delen en audiocircuits van de signaalschakelingen nadelig kan beïnvloeden. Om de zuiverheid van de voeding te vergroten, is de interne spoel van de transformator rechtstreeks verbonden met het voedingscircuit, waardoor de contactpunten met leidende draden worden geminimaliseerd. Bovendien zijn de aansluitingen voor direct aangesloten spoelen, montageklemmen voor moederborden en klemschroeven allemaal gemaakt van zuurstofvrij koper bedekt met niet-magnetische materialen om zelfs de kleinste magnetische vervormingen te elimineren.

Een krachtige ringkerntransformator met een vermogen van 400 VA, niet ongebruikelijk in eindversterkers maar ongehoord in voorversterkers, voedt het audiocircuit om betere signaalovergangsprestaties te bereiken. De gehele voeding is ondergebracht in een stevig monocoque chassis van gegoten aluminium om ongewenste trillingen effectief te onderdrukken.

TAD C700: bodemplaat en behuizing voor een uitstekende trillingsbeheersing

De bodemplaat van de C700 heeft een dikte van 33 millimeter, weegt 15 kilogram en is gemaakt van puur aluminium blokken, om een uitstekende trillingsbeheersing te bereiken die het effect van trillingen van luidsprekers minimaliseert. Het gebruik van pure aluminium blokken zorgt voor een stabiel aardpad met lage impedantie, hetgeen bijdraagt aan een zeer zuivere reproductie van muziek.

TAD C700: op maat gemaakte onderdelen en componenten

Het op maat gemaakte elektronische volumeregelingscircuit van TAD beschikt over ladderweerstandsschakeling, waardoor uitzonderlijk nauwkeurige dempingsprestaties en een ultralage vervorming van minder dan 0,0005% bij 1 Vrms ingangssignaal worden bereikt. Bovendien maakt het stroomcircuit gebruik van de op maat gemaakte elektrolytische condensatoren van TAD, evenals film-uitgangskoppelcondensatoren met grote capaciteit en ultra-lage vervorming om een breder laag afsnijfrequentiebereik te bereiken.

TAD C700: synchrone aansturing van meerdere C700-voorversterkers

Een master C700-voorversterker kan meerdere slave-C700's synchroon aansturen die zijn aangesloten op de “Master Out”-aansluiting. Hierdoor kunnen twee C700's een dual-mono configuratie bieden voor monoaurale eindversterkers zoals de TAD-M700, en kunnen meerdere C700's in een opstelling met decoder en versterkers meerkanaals of meeslepende geluidsweergave op de hoogste prestatieniveaus leveren.

TAD C700: opname-uitvoer en pass-through-modus

De C700 is uitgerust met een speciale opname-uitgang die het selectiecircuit omzeilt om binnenkomende audiosignalen direct uit te voeren. Het heeft ook een pass-through-modus die ingangssignalen uitvoert vanaf een pre-out-aansluiting zonder het signaalniveau te veranderen. Er is geen monitorschakelaar beschikbaar op de C700 om de kans te elimineren dat schakelelementen de geluidsweergave nadelig beïnvloeden.

TAD C700: prijs en leveringsinformatie

De Reference Series C700-voorversterker zal vanaf juli 2024 in Europa verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 69.000 euro. Wie de versterker eerder wil zien of andere producten van TAD wil zien, kan de stand van TAD bezoeken op de komende High End audiobeurs in München in Atrium 3 kamer C113. 


EDITORS' CHOICE