NIEUWSPMC

Steven Wilson kiest voor PMC tijdens High End München 2024

De Britse luidsprekerbouwer PMC biedt met trots het ultieme grootschalige Dolby Atmos-audiosysteem voor de legendarische muzikant en producer Steven Wilson tijdens de High End audiobeurs die begin mei zal plaatsvinden in de Duitse stad München. Wilson zal zijn uitgebreide kennis en ervaring met het gebruik van meeslepende audio als creatief hulpmiddel delen in zijn carrière als een van 's werelds toonaangevende songwriters, producers en Grammy-genomineerde ruimtelijke audiomixingenieurs.

De High End audiobeurs neemt vier dagen in beslag en duurt van 9 t/m 12 mei. Wilson zal alle dagen een reeks seminars organiseren, waarin hij zal praten over zijn gebruik van meeslepende audio bij het creëren van zijn muziek en bij het werk dat hij doet als remixer van werken van andere artiesten. Elke presentatie omvat demonstraties van zijn meeslepende mixen, waarbij de nadruk ligt op zijn nieuwste album, The Harmony Codex, en enkele van de mixen van andere artiesten die hij heeft geproduceerd, waaronder werken van Tears for Fears, Ultravox en Roxy Music.

In zijn commentaar op de mogelijkheid om meeslepende/ruimtelijke audio te presenteren aan het audiofiele publiek in München, zegt hij: “Er zijn mensen die erg sceptisch zijn over ruimtelijke audio, en toch houden ze van stereo, waarop mijn antwoord is: ‘Je houdt van stereo, je houdt van ruimtelijk’. Wanneer geluid uit meer dan één richting komt, is het per definitie ruimtelijk. En als je ze op het juiste nummer speelt, in de juiste context, kun je ze converteren. Daarom is dit evenement dat we tijdens de High End doen zo spannend. We krijgen een ongelooflijk systeem en interessante muziek. Wat is er niet leuk aan als je je favoriete muziek hoort en je letterlijk met de artiest in de muziek zit.”

Het systeem waarnaar Wilson verwijst zal speciaal voor deze presentaties door PMC worden geïnstalleerd. Door gebruik te maken van een mix van PMC professionele studio main-mix monitoren en de ci-serie, die de referentie zijn geworden voor het mixen van Atmos Music, zal het de grootste dergelijke installatie zijn die wordt uitgevoerd door een bedrijf waarvan de luidsprekers te vinden zijn in 's werelds belangrijkste opnamefaciliteiten. Het gebruik van een systeem dat zowel PMC Professional- als PMC Home Audio-luidsprekers bevat, versterkt de benadering die het bedrijf hanteert op het gebied van luidsprekerontwerp. Alle PMC-luidsprekers hebben dezelfde stem, of het nu gaat om de kleinste hifi-luidspreker, de prodigy1, of de grootste studiomonitoren, de QB1 XBD-A. Deze “Studio to Home”-aanpak zorgt ervoor dat audiofielen het geluid thuis horen zoals het was toen het in de studio werd gemaakt.

Wat wordt er zoal neergezet? Een trio van de toonaangevende BB6 XBD Active-monitoren, zoals gebruikt door de BBC, Metropolis, LP:ME Dubai en talloze andere studio's, vormen de linker-, midden- en rechterkanalen vooraan. De surround- en hoogtekanalen zullen worden uitgevoerd door 14 modellen uit de ci-serie, waarbij de lage frequenties worden afgehandeld door vier van PMC's ontzagwekkend krachtige professionele subwoofers.

“Dit is een systeem dat anders is dan alle andere dat we hebben geïnstalleerd voor een hifi-evenement”, zegt Oliver Thomas, commercieel directeur en hoofd ontwerp. “Het zal de audiofiele bezoekers van de High End de kans bieden om meeslepende audio te ervaren op een systeem dat anders is dan wat ze ooit eerder hebben gehoord, net als degene die in grote commerciële studio’s worden gebruikt voor Atmos-mixen, waardoor ze een voorproefje krijgen van wat daadwerkelijk wordt gehoord door de artiesten en producenten. Om samen te werken met een muzikant van het kaliber van Steven is een echte eer, en we weten dat de presentaties een eye-opener zullen zijn voor veel bezoekers, voor wie meeslepende audio nog niet aan bod is gekomen in hun luisterervaringen. Er is werkelijk niets vergelijkbaars en met Steven aan het roer zullen de demonstraties laten zien hoe creatief en zorgvuldig deze technologie kan worden gebruikt om het genot van muziek te vergroten.”

MERK

EDITORS' CHOICE