NIEUWS

AMG Giro MKII Wood: bestaand model gemodificeerd met kersenhouten chassis

De Duitse draaitafelbouwer AMG (voluit Analog Manufaktur Germany) heeft de Giro MK II Wood gelanceerd. Dit nieuwe model zal een chassis van kersenhout hebben, waarin designelementen van AMG's duurdere Viella-draaitafel zijn verwerkt. Er is nog niet zoveel informatie bekend en ook foto’s zijn nog spaarzaam, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

De Giro MK II Wood van AMG wordt deze week getoond op de Axpona beurs in de VS. Volgens het geruchtencircuit zal de nieuwe draaitafel 10.500 dollar kosten en vanaf mei 2024 kunnen worden geleverd. Deze prijs is uitsluitend een indicatie. Door wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief kunnen prijzen in de VS immers sterk afwijken van prijzen in Europa.

Naar verluidt hebben kopers straks de mogelijkheid om een van de twee negen inch toonarmen van AMG toe te voegen waarbij een nader te bepalen pakketprijs zal gelden. Het werelddebuut van deze nieuwe draaitafel volgt in mei op de High End audiobeurs in München.


EDITORS' CHOICE