NIEUWSAudia Flight

Audia Flight lanceert mono eindversterker FLS8 en (SA)CD-speler/DAC/streamer FLS20

De Italiaanse fabrikant Audia Flight heeft een nieuwe mono eindversterker genaamd FLS8 gelanceerd en tevens een (SA)CD-speler genaamd FLS20. De FLS20 heeft digitale ingangen en kan dus ook als DA-converter dienen voor een andere digitaal bronapparaat. Optioneel kan een streaming-module worden ingebouwd. Beide toestellen hebben het kenmerkende glimlach-vormige informatiescherm op het front en de apparaten zijn leverbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

Audia Flight FLS20: SA-CD-loopwerk en DA-converter

Het in Italië gevestigde Audia Flight is al heel lang actief bezig geweest met het ontwikkelen van CD-spelers. Alle ervaringen met deze audiotechnologie werden verzameld en de ontwerpen steeds verder verfijnd. Volgens de ontwerpers komt kennis en kunde samen in de nieuwe FLS20 SACD  en deze SA-CD-speler bereikt de essentie van een high-end disc-speler, d.w.z. ultrahoge precisie bij het lezen van optische schijven en het leveren van hoogwaardige audiosignalen aan de audioketen. Voor dit resultaat zijn de signaalpaden zo kort mogelijk en zijn alle circuits geminimaliseerd.

Na een lang en intensief proces van luistersessies en geavanceerde technische metingen is het loopwerk volledig opnieuw ontworpen om vrijwel alle trillingen te elimineren, zowel van binnen als van buiten het chassis. Trillingen zijn de grootste vijand van diskspelers en sonische topprestaties kunnen niet worden verkregen zonder een totale controle over de trillingen van de schijven. Nullen en enen worden volgens de fabrikant met een onberispelijke precisie gelezen en zuivere, hoogwaardige signalen worden naar de geavanceerde circuits van de FLS20 SACD gevoerd.

De FLS20 heeft een solide behuizing met een dik aluminium frontpaneel. Het DAC gedeelte maakt gebruik van twee stuks Sabre ES9038PRO 32-Bit DAC-chip zodat elk kanaal zijn eigen DAC-chip heeft, plus een Crystek CCHD-950 klok met ultralage ruis. De digitale circuits worden gevoed door tien ultra-low-noise voedingen.

Het uitgangsgedeelte is, in Audia Flight-stijl, volledig gebalanceerd klasse A met een discrete stroomfeedback, zodat een gebalanceerde en ongebalanceerde analoge uitgang beschikbaar is. De uitgangen worden gevoed door vier geluidsarme, discrete spanningsregelaars.

De FLS20-voeding maakt gebruik van drie volledig gescheiden ringkerntransformatoren voor de analoge gedeelte (80VA), digitale gedeelte (85VA) en voor de logische besturing (15VA). De FLS 20 kan ook dienen als DA-converter voor een ander digitaal bronapparaat. Er zijn vier digitale ingangen (Toslink, AES/EBU, S/PDIF, USB) en voor wie het loppwerk met een andere DA-converter zou willen combineren zijn er vier digitale uitgangen (Toslink, AES/EBU, S/PDIF I2S). Daarnaast biedt Audia Flight optioneel een streaming-module waarmee de FLS20 als hoogwaardige streamer in kan worden gezet.

De FSL20 is leverbaar in zilver en Zwart en heeft een adviesprijs van 17.900 euro. De optionele streaming module is leverbaar voor 2.200 euro.

Audia Flight FLS8: mono eindversterker

De FLS8 Mono Power Amplifier is de nieuwste mono eindversterker in het portfolio van Audia Flight. De FLS8 biedt een uitzonderlijke snelheid, een extreem hoog uitgangsvermogen (tot 800 Watt aan vier Ohm) en daarmee een ongeëvenaarde kwaliteit om het maximale uit elke luidsprekers te halen.

Het ontwerp van de FLS8 is geïnspireerd door de veelgeprezen Strumento-serie en het doel was om zo dicht als mogelijk bij de prestaties van de Strumento-serie te komen maar dan in wat de fabrikant noemt “een kleinere verpakking”.

De FLS8 beschikt over een ultrahoogwaardig, op maat gemaakt gegoten aluminium en CNC afgewerkt chassis. Elk onderdeel ondergaat een grondige inspectie en wordt met de hand gepolijst waardoor er een spiegelachtige afwerking ontstaat. Zichtbare gebieden krijgen extra handmatige afwerking, waaronder kogelstralen en anodiseren wat resulteert in een visueel bijzonder mooi product.

De FLS8 bezit volledig gebalanceerde in- en uitgangscircuits, zorgvuldig geselecteerde componenten, 32 hoogwaardige transistoren en een voeding uitgerust met condensatoren met lage impedantie (128.000 µF alleen op de hoofdvoeding). De hoofdvoeding bestaat uit een 2000VA Ringkerntransformator, 16 condensatoren met lage impedantie (elk 6800 µF, 63 Volt) met twee superhoge stroomvoedingen per kanaal, samen met vier gestabiliseerde onafhankelijke trappen voor elk kanaal, twee voor de ingangstrappen en twee voor de Audia Flight current feedback fase.

Het ingangscircuit is op basis van een volledig klasse A-stroomfeedback topologie. Om dit cruciale gedeelte te isoleren tegen interferentie en te zorgen voor thermische stabilisatie is de elektronica ingesloten in een aluminium doos en ingekapseld in epoxyhars.

De afwezigheid van zekeringen in de hoofdvoeding voor de eindtrap (aangezien zekeringen een negatieve invloed kunnen hebben op het geluid) en het gebruik van een stroomsensor die wordt uitgelezen door een microprocessor is afgekeken van de Strumento.

De FLS8 Mono Eindversterker levert "Strumento-achtige" prestaties en zet een emotioneel boeiende muzikale ervaring voor de luisteraar neer.

Audia Flight FLS8: technische specificaties 

 • Vermogen aan 8/4/2 Ohm: 400/800/1.500 Watt
 • Frequency response (1 W RMS -3dB): 0,3 Hz ÷ 600 kHz
 • Slew-rate (@ 8 Ohm): > 160 V/µS
 • THD: < 0,05 procent
 • S/R-verhouding: 110 dB
 • Ingangsimpedantie: 7,5 kOhm
 • Dempingfactor (@ 8 Ohm): groter dan 200
 • Afmetingen (B x H x D): 450 x 180 x 440 millimeter
 • Gewicht: 34 kilogram (per stuk)
 • Uitvoering: zilver of zwart
 • Adviesprijs : 18.900 per paar
MERK

EDITORS' CHOICE