NIEUWSGold Note

Gold Note lanceert CD-speler CD-10 die ook als DA-converter kan worden gebruikt

De Italiaanse fabrikant Gold Note heeft een nieuwe CD-speler aangekondigd genaamd CD-10. De CD-10 is een zogenoemde Redbook CD-speler en hij heeft dezelfde compacte afmetingen als de andere apparaten in de 10-reeks. De koper kan kiezen uit een goudkleurige, zilverkleurige en zwarte uitvoering.

Gold Note CD-10

De CD-10 van Gold Note is een CD-loopwerk en DA-converter in één behuizing. Zowel het loopwerk als de DA-converter kunnen los van elkaar worden gebruikt. De CD-10 heeft immers ook digitale ingangen (max. 24-bit 192 kHz) en uitgangen. Analoog muzieksignaal komt naar buiten via zowel een cinch-uitgang als een XLR-uitgang. Het apparaat meet slechts 80 x 200 x 260 millimeter (H x B x D) en past natuurlijk bij de andere apparaten die lid zijn van de 10-reeks.

De CD-10 beschikt over een nauwkeurig CD-loopwerk van Stream Unlimited. Het loopwerk heeft volgens de fabrikant een nominale snelheidsfluctuatie van 0,0001%. DA-conversie wordt uitgevoerd door een AK4493 DAC-chip van het Japanse AKM.

Gold Note stelt dat elk onderdeel – van het mechanische chassis tot de elektronische circuits – zorgvuldig is gekozen en getest om de beste geluidskwaliteit te bereiken. De ruisvloer is tot het minimum verlaagd, zodat je kunt genieten van de meest subtiele muzikale details, aldus Gold Note. De S/R-verhouding is 128 dB en de THD bedraagt maximaal 0,001%.

De CD-10 kan eenvoudig worden bediend vanaf het ultraheldere touchscreen-display, de draaiknop of de multifunctionele afstandsbediening.

Dan is er ook nog de mogelijkheid om de externe voeding PSU-10 EVO van Gold Note aan te sluiten, die volgens het bedrijf “de prestaties van de speler verder zal verbeteren en nog fijnere details, krachtig geluid en verfijnde presentatie mogelijk zal maken”.

De Gold Note CD-10 is komt in de kleuren goud, zilver en zwart en heeft een adviesprijs van 2.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE