Audio-Technica Narukami: high-end hoofdtelefoonversterker met buizen

Het Japanse audiobedrijf Audio-Technica heeft een nieuwe non-plus-ultra hoofdtelefoonversterker aangekondigd genaamd Narukami, of HPA-KG NARU. De nieuwe Narukami heeft buizencircuits en zal komende dagen op een audiobeurs in de VS aan het publiek getoond worden. We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux. 

Audio-Technica Narukami (of HPA-KG NARU)

Volgens Audio-Technica ontleent de nieuwe hoofdtelefoonversterker zijn naam aan de Japanse god van de donder en is hij ontworpen om elementaire passies aan te wakkeren Voor het overige is de Narukami een uiting van het nauwgezette Japanse vakmanschap dat al meer dan zestig jaar het kenmerk van het merk is, aldus Audio-Technica.

De voor- en zijpanelen van de HPA-KG NARU buizenversterker/voorversterker zijn gemaakt van kostbaar Kurogaki-hout, Japans zwart persimmonhout met opvallende golvende zwarte figuren die nergens anders te vinden zijn. Deze houtsoort is ook gebruikt voor de oorschelpen van onlangs gelanceerde gesloten over-ear hoofdtelefoon ATH-AWKG. De metalen gaasbekleding die de vacuümbuizen beschermt, doet denken aan het patroon van de platte naalden van de Ayasugi-boom. De bovenkant van de HPA-KG NARU is vormgegeven om het uiterlijk van een Karesansui of droge landschapstuin weer te geven, die waterstromen voorstelt.

De HPA-KG NARU is technologisch even verfijnd als mooi. De hoofdtelefoonversterker maakt gebruik van vier Takatsuki 300B eindbuizen, die worden beschouwd als een van de beste in hun soort ooit geproduceerd, en met ECC83S gouden pin-kleinsignaalbuizen. Takatsuki is de enige overgebleven Japanse buizenfabrikant en het is opmerkelijk dat het nog steeds producten van zeer hoge kwaliteit kan produceren. De HPA-KG NARU-versterker maakt gebruik van een dual-mono-configuratie en heeft een volledig gebalanceerd circuit. De luisteraar heeft de beschikking over een 4,4 millimeter symmetrische aansluiting en een 6,35 millimeter standaard aansluiting.

De versterker is voorzien van een impedantiekeuzeschakelaar die de versterker kan aanpassen bij het breedste assortiment hoofdtelefoons. Kosten noch moeite zijn gespaard bij de kwaliteit van de interne componenten, waaronder Lundahl-ingangs- en uitgangstransformatoren met amorfe kern en zilverdraad om het hoogste niveau van sonische helderheid te leveren. Naast zijn onovertroffen mogelijkheden als hoofdtelefoonversterker, fungeert de HPA-KG NARU ook als voorversterker en biedt hij gebalanceerde en single-ended in- en uitgangen.

Bij de HPA-KG NARU-versterker wordt een Companion AW-KG NARU-hoofdtelefoon meegeleverd.

“We hebben 10 jaar besteed aan het creëren van de HPA-KG NARU-versterker in een moeizaam proces, waarbij we ons een weg hebben gewerkt door elf prototypes voordat we tot een ontwerp kwamen dat aan onze hoge verwachtingen voldeed,” zegt R&D-ingenieur Koichi Irii. “Het levensechte geluid van de HPA-KG NARU is een bewijs van de kracht van onze menselijke aanpak.”

Audio-Technica Narukami (of HPA-KG NARU): prijs en leveringsinformatie

We hebben nog niet vernomen wanneer de nieuwe non-plus-ultra hoofdtelefoonversterker geleverd kan worden en ook de prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat deze buizenhoofdtelefoonversterker voor weinig liefhebbers is weggelegd. Immers wij zagen op een Engelstalige website aan adviesprijs van 108.000 dollar staan en de prijs in de Benelux zal nog wel wat hoger uitvallen door wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. De prijs is dollars is dus niets meer dan een indicatie die aangeeft in welk marktsegment de HPA-KG NARU zich bevindt.

MERK

EDITORS' CHOICE