NIEUWSAccuphase

Accuphase kondigt geïntegreerde klasse A versterker E-700 aan

Het Japanse Accuphase heeft de E-700 aangekondigd, een geïntegreerde versterker die werkt in klasse A en komt als opvolger van de E-650. Optioneel kan een DA-converter en/of een phono-versterker worden ingebouwd. Naar verluidt zal de E-700 vanaf april geleverd kunnen worden. Prijsinformatie hebben wij nog niet vernomen.

Accuphase E-700: geïntegreerde klasse A versterker

De E-700 van de Japanse audiofabrikant Accuphase is volgens de ontwerpers gemaakt voor puristen. Op het achterpaneel zijn vijf cinch-ingangen en twee XLR-ingangen te zien. Verbinding met een eindversterker kan worden gemaakt via XLR of via cinch. Eventueel kan een andere voorversterker gebruikt worden door de direct ingang (XLR of cinch) naar de eindversterker te gebruiken. De E-700 is gebouwd als een tank en weegt bijna 25 kilogram.

Zoals vaker met de geïntegreerde versterkers van Accuphase zijn een DA-converter en phono-trap optioneel. De E-700 is compatibel met de uitbreidingsmodules DAC-60- en AD-60 van Accuphase.

Accuphase heeft zijn eigen hoogwaardige volumeregeling geïmplementeerd genaamd 'Balanced AAVA' volumeregelaar en dat betekent “Accuphase Analogue Vari-gain Amplifier”. In essentie zijn dit twee gebalanceerde circuits met als ultiem doel het verminderen van de ruis en het niveau van de linker- en rechterkanalen met superieure kanaalgelijkheid af te stemmen. Er is ook een circuit voor ruis- en vervormingsonderdrukking in het stroom-spanningsconversiecircuit gemonteerd.

Het technische team van Accuphase heeft naar verluidt ook de prestaties van de voorversterkerkaart geoptimaliseerd met een betere plaatsing van de componenten, een beter ontwerp van de printplaat en de opzet van de aarde.

Elk kanaal wordt aangestuurd door vier MOSFET's die in een push-pull opstelling zijn gemonteerd.Volgens de fabrikant levert de E-700 per kanaal maximaal 35 Watt aan acht Ohm, 70 Watt aan vier Ohm, 140 Watt aan twee Ohm en 160 Watt aan één Ohm. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 3 Hz tot 150 kHz.

De levering gaat naar verwachting in de loop van komende lente beginnen. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE