NIEUWS

Nocs Design Monolith en Mini: actieve draadloze luidsprekers die Spotify en Tidal Connect ondersteunen

Sinan Kökbugur | 12 februari 2024 | Fotografie Fabrikant

De markt van draadloze luidsprekers  is overvol, maar toch zien we zo nu en dan nieuwe producenten verschijnen. Nocs Design is een jong Zweeds bedrijf en heeft twee draadloze luidsprekers in zijn portfolio. De grootste is het model Monolith en de kleinste heet Mini. Beide luidsprekers ondersteunen Spotify en Tidal Connect en zijn volgens de ontwerpers makkelijk in gebruik.

Nocs design Monolith en Mini

Het eerste dat opvalt is het rechthoekige doos ontwerp. Zowel de Monolith die van berken multiplex is gemaakt als de Mini die van MDF is gemaakt zijn matzwart afgewerkt. De drivers zijn verdeeld in het platte vlak en niet boven elkaar of naast elkaar geplaatst. De Monolith heeft vijf drivers. De Mini heeft er twee die worden bijgestaan door een passieve radiator. Verbinding met een netwerk gaat via WiFi.

  

Spotify en Tidal Connect worden ondersteund dus de gebruiker hoeft geen software te installeren en muziek van Spotify en Tidal rechtstreeks vanaf een smartphone of ander compatibel apparaat naar de Monolith of Mini streamen. Nocs Design heeft wel een eigen app ontwikkeld voor Android en iOS die nog meer mogelijkheden biedt. Eventueel kunnen tot acht luidsprekers draadloos worden gekoppeld. Natuurlijk wordt ook Bluetooth ondersteund. En Apple AirPlay2.

De Monolith heeft drivers van ScanSpeak aan boord en een frequentiebereik van 30 Hz tot 20 kHz. De Mini die ook drivers van ScanSpeak heeft pakt op bij 40 Hz. Beide luidsprekers hebben klasse D versterkers aan boord., de Mini 110 Watt en de Monolith 150 Watt. De assemblage vindt plaats in Estland.

Meer weten? Kijk dan op de website van Nocs Design.


EDITORS' CHOICE