NIEUWSVelodyne

Velodyne Acoustics kondigt subwoofer MiniVee X en subwoofers voor inbouw aan

De Duitse bouwer van subwoofers Velodyne Acoustics heeft op de vakbeurs Integrated Systems in Barcelonaeen aantal nieuwe producten aangekondigd. De MiniVee X is een vrijstaande subwoofer en daarnaast heeft Velodyne subwoofers voor inbouw aangekondigd, inclusief geschikte versterkers.

Velodyne MiniVee X: twee membranen die samenwerken

De actieve Velodyne Acoustics MiniVee X is een subwoofer waarin een actieve driver met een diameter van acht inch wordt ondersteund door een passieve driver van hetzelfde formaat. Beide drivers zijn gerangschikt in een zogenaamd force-cancelling ontwerp, waardoor ongewenste trillingen in de behuizing worden geminimaliseerd.

De actieve driver wordt aangedreven door een dubbel geventileerde vierlaags gewikkelde spreekspoel met een diameter van twee inch. Deze constructie biedt volgens de ontwerpers een krachtige en nauwkeurige uitslag van de driverconus.

De klasse AB versterkertrap heeft een vermogen van 350 Watt RMS en heeft ruime aansluitmogelijkheden. Ook is er automatische ruimtecorrectie aan boord, die eenvoudig te gebruiken is via de nieuwe Velodyne Acoustics Auto-EQ app. Een passend afgestemde kalibratiemicrofoon is bij de levering inbegrepen.

De afmetingen van de MiniVee X zijn 30 x 29 x 29 centimeter (H x B x D) en hij weegt 15 kilogram.

Velodyne: inbouwsubwoofer Velodyne SC IW 600 X en SC IW 800 X

Velodyne heeft ook een hart voor gebruikers die een stevige bas willen combineren met inbouwmontage. De Velodyne SC IW-600X wordt geleverd met twee zes en een halve inch drivers, de SC IW-800 X is uitgerust met twee acht inch drivers.

Velodyne heeft meteen voor passende versterkers gezorgd. De SC 750 en SC 1500 werken in klasse D en kunnen worden aangestuurd via cinch of XLR. De versterkers zijn beveiligd tegen clipping en oververhitting.

Velodyne subwoofers: prijzen en leveringsinformatie

De inbouwsubwoofers zijn al verkrijgbaar en de  Velodyne MiniVee X zal in de loop van deze maand volgen. De versterkers komen naar verwachting in april op de markt. De adviesprijzen zijn als volgt.

Velodyne MiniVee X:        999 euro
Velodyne SC IW 600 X: 1.299 euro
Velodyne SC IW 800 X: 1.099 euro
Velodyne SC 750:           1.799 euro
Velodyne SC 1500:         2.199 euro


EDITORS' CHOICE