De Polestar 4 krijgt carfi van Harman Kardon en de Polestar 3 krijgt dat van Bowers & Wilkins

De Zweedse bouwer van elektrische auto’s Polestar zal dit jaar twee nieuwe modellen voor elektrische voertuigen (EV) op de markt brengen. De niuewe Polestar 4 zal worden voorzien van een audiosysteem van Harman Kardon met mar liefst 16 luidsprekers en de Polestar 3 krijgt een audiosysteem van Bowers & Wilkins met Dirac Opteo Professional.

Polestar: louter elektrische voertuigen

Steeds meer elektrische voertuigen (EV's) hebben audiosysteem van gerenommeerde audiofabrikanten aan boord. Niet alleen Harman Kardon en Bowers & Wilkins maar o.a. ook merken als KEF, Meridian Audio en Focal  werken samen met autofabrikanten om audiosystemen aan te bieden die ongelooflijk krachtig zijn en veel beter klinken. Eén van de modellen die in 2024 naar Europa, Australië en Singapore komt, is de elektrische SUV-coupé Polestar 4.

CEO van Polestar Thomas Ingenlath zegt het volgende: “de introductie van de Polestar 4 op al onze markten in de loop van 2024 is de sleutel tot ons succes, door dit derde model aan ons assortiment toe te voegen. Polestar 4 richt zich op de premium prestatieklasse in het D-SUV-segment. De innovatieve interpretatie van de Polestar 4 van een SUV-coupé biedt geweldige binnenruimte en een verbluffend uiterlijk.”

Polestar 4 met Harman Kardon

Ter toelichting de volgende cijfers die autoliefhebbers zullen aanspreken. De Polestar 4 is de snelste productieauto die het merk tot nu toe heeft ontwikkeld. De sprint van 0 naar 100 km/u kan in slechts 3,8 seconden worden voltooid en het maximale vermogen bedraagt 400 kW (544 pk) voor de Long Range Dual motor uitvoering die vierwielaandrijving heeft. De Long Range Singe motor uitvoering drijft met 200 kW alleen de achterwielen aan. De rijdynamiek is naar eigen zeggen trouw aan het merk Polestar: scherpe stuur- en handlingreacties resulteren in een spannende en wendbare rijervaring voor alle inzittenden.

Een auto moet niet alleen lekker rijden, maar moet ook lekker zitten. Het interieur en de materialen van de Polestar 4 zijn ontworpen rond het thema 'soft tech', geïnspireerd door de mode- en sportkledingindustrie. Kleur- en materiaalkeuzes voor Polestar 4 zijn onderdeel van nieuwe uitvoeringen van Polestar, inclusief nieuwe exterieurkleuren Storm, Electron en Gold, evenals een unieke nieuwe interieurkleur die simpelweg “Mist” heet.

Polestar blijft technologie stimuleren in de richting van een meer vermakelijke, verbonden en autonome toekomst in al zijn auto's. Het infotainmentsysteem in de Polestar 4 wordt aangedreven door Android Automotive OS en het Snapdragon Cockpit Platform maakt nu gebruik van een 15,4-inch landscape scherm.

Ten slotte, en dat is wat dit medium met name interessant vindt, de Polestar 4 wordt geleverd met een Harman Kardon-audiosysteem met twaalf luidsprekers en een hybride kanaalversterking van 1.400 Watt. Bij de aankoop van het optionele Nappa Pack worden twee extra hoofdsteunluidsprekers aan elke voorstoel toegevoegd, wat het totaal op zestien luidsprekers brengt.

Dankzij de nauwe samenwerking met Google kan Polestar de grenzen van zijn systeem blijven verleggen. Het infotainmentsysteem met Google ingebouwd, inclusief Google Assistant, Google Maps en Google Play, biedt een toonaangevende verbonden ervaring. Voor Apple iOS-gebruikers wordt ook draadloos Apple CarPlay ondersteund.

Polestar 3 met Bowers & Wilkins

Daarnaast zal dit jaar ook de Polestar 3, die medio 2023 werd aangekondigd , zijn intrede doen. De Polestar 3 wordt geleverd met een Bowers & Wilkins Surround Sound-audiosysteem van 1.610 Watt dat wordt gecombineerd met Dirac Opteo Professional voor een “heldere, gebalanceerde en meeslepende geluidservaring die consistent is op elke zitplaats van het voertuig,” althans dat is de belofte van Polestar.

Het surround sound-audiosysteem van Bowers & Wilkins is speciaal ontworpen voor de Polestar 3 en bevat 25 hoogwaardige luidsprekers die gebruikmaken van de eigen technologieën van het merk, Tweeter-on-Top en Continuum Cone.

Zowel de Polestar 4 als de Polestar 3 zullen naar verwachting rond het derde kwartaal van 2024 op de weg verschijnen. Prijsinformatie is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE