NIEUWSNaim Audio

Naim Audio CI Series: reeks elektronica die is ontworpen voor inbouw

De CI Series is de nieuwe productlijn van elektronica van het Britse Naim Audio. “CI” staat voor custom-install waamee wordt aangeduid dat de componenten vooral bedoeld zijn om uit het zicht te worden geplaatst om vervolgens inbouwluidsprekers aan te sturen. De drie producten uit de CI-serie zijn geïnspireerd door de wens om complete oplossingen te creëren naast luidsprekers vervaardigd door Focal, het Franse merk dat in 2011 de krachten bundelde met Naim Audio. Deze serie luidt het begin in van een nieuw tijdperk voor beide merken en hun unieke audio-knowhow, aldus het persbericht.

Naim Audio CI Series

Volgens het persbericht zijn de nieuwe componenten van de CI-Seriers gemaakt om perfect samen te werken met geïntegreerde Focal-luidsprekers, waardoor ultieme en min of meer gecamoufleerde audio oplossingen worden gecreëerd. Luidsprekers die in een muur of plafond zijn gebouwd hebben immers doorgaans de taak om niet meer dan nodig visueel op te vallen.

Hoewel we mogen aannemen dat de Naim componenten ook andere luidsprekers dan die van Focal kunnen aansturen, combineren Naim en Focal met CI Series naar eigen zeggen hun jarenlange elektronica- en geluidsexpertise om complete, compacte en hoogwaardige oplossingen te bieden. De CI-Series is ontworpen voor muziekliefhebbers die in elke luisteromgeving van hun muziek willen genieten, d.w.z. binnen, buiten, op zee en in commerciële ruimtes, om er maar een paar te noemen. Hoewel deze elektronica kan worden gecombineerd om een compleet systeem te creëren en uitzonderlijke geluidskwaliteit te bieden met het gehele CI Focal-assortiment, zijn ze ontworpen om perfect samen te werken met hifiluidsprekers zoals de Focal productlijnen Theva, Vestia en Aria Evo X.

Naim Audio CI-Series: drie componenten

De CI-serie omvat drie producten die tegelijkertijd krachtig en compact zijn. De CI-Uniti 102 is een alles-in-één streamer en versterker (die 150 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren). De CI-NAP 108 is een achtkanaals eindversterker en ten slotte de CI-NAP 101 is een 70/100V mono-eindversterker met lage impedantie.

Deze producten bieden goede prestaties en zijn makkelijk te installeren en te gebruiken. Met de gratis Focal & Naim Manager-software kan de installateur elk systeem configureren. De configuratiesoftware biedt een bibliotheek van instellingen m.b.t. Focal-luidsprekers, EQ's en cross-overs om het systeem te personaliseren.

De CI-Uniti 102 is ook compatibel met Crestron-, Control4-, RTI-, Savant- en Elan-automatiseringssystemen voor naadloze integratie. Via de Focal- en Naim-app is hij te bedienen, net als Mu-so, Uniti en de Classic-producten.

Aanbevolen verkoopprijzen:
CI-Uniti 102: 1.499 euro
CI-NAP 101: 1.499 euro
CI-NAP 108: 2.999 euro

De levering gaat in de loop van het tweede kwartaal van 2024 beginnen.

MERK

EDITORS' CHOICE