NIEUWSNaim Audio

Naim Uniti Nova Power Edition: streamer, DA-converter en krachtige versterker met analoge en digitale ingangen

De Britse fabrikant Naim Audio heeft de Naim Uniti Nova Power Edition aangekondigd. De gebruiker hoeft alleen nog een set passieve luidsprekers aan te sluiten en het muziekfeest kan beginnen. De Uniti Nova Power Edition is immers een versterker met analoge en digitale ingangen en een complete streamer aan boord. Op de voorkant is een hoofdtelefoonuitgang gemonteerd.

Naim Uniti Nova Power Edition: hoogwaardig alles-in-één hifiapparaat

De nieuwe Uniti Nova Power Edition is het sterkste lid van de Uniti-productlijn van het Britse Naim Audio. Het relatief compacte in Groot-Brittannië ontworpen apparaat heeft een stereo klasse D versterker onder de kap die 150 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren en 250 Watt aan vier Ohm. Het is voor het eerst dat Naim klasse D techniek gebruikt, maar de Britse fabrikant belooft dat de techniek zorgvuldig is uitgewerkt om recht te doen aan de ontwerpfilosofie en het kenmerkende geluid van Naim. De gebruiker kan allerlei bronnen aansluiten, maar de minimalistische gebruiker kan zich beperken tot het aansluiten van een tweetal passieve luidsprekers en vervolgens het grote arsenaal aan streaming-functies van de Uniti Nova Power Edition gebruiken.

Verbinding met een netwerk kan met een UTP-kabel worden gelegd of draadloos. Een vijftal digitale ingangen zijn beschikbaar, t.w. 2x optisch, 2 x coaxiaal cinch en 1 x coaxiaal BNC. Een televisie kan worden aangesloten op de HDMI ARC ingang. Analoog signaal kan worden aangeleverd via een tweetal stereo cinch-ingangen en een tweetal DIN-ingangen. Muzieksignaal kan ook via Bluetooth worden aangeleverd (met ondersteuning van aptX HD). Wie een grote lokale muziekbibliotheek bezit op een NAS of USB-opslagmedium, kan zijn muziek met de Uniti Nova Power Edition benaderen en afspelen. De Naim Uniti Nova Power Edition is Roon Ready.

Volgens Naim Audio is de Uniti Power Edition het resultaat van het streven naar het samenvoegen van kracht, muzikaliteit, gebruiksgemak en dat alles in een degelijke en fraaie behuizing van geborsteld aluminium. Niet iedereen wil een stapel apparaten in zijn woonkamer en de Uniti Nova Power Edition is volgens de ontwerpers gemaakt voor zowel audiofielen als minimalisten.

Bediening met een speciale Focal- en Naim-applicatie

Het Britse Naim Audio werkt al een tijdje samen de Franse luidsprekerfabrikant Focal. Samen hebben de merken de Focal & Naim app ontwikkeld en die is natuurlijk ook te gebruiken om de Naim Uniti Nova Power Edition aan te sturen. De Focal & Naim app maakt eenvoudige controle over alle gangbare muziek- en streamingdiensten mogelijk via één enkele interface en er is een multiroom functie en ondersteuning van internetradio. Met de Party Modus kunnen tot zes apparaten tegelijkertijd dezelfde muziek afspelen. Indien nodig kan de Focal & Naim app gebruikt worden om apparaten draadloos te voorzien van nieuwe software als die beschikbaar zou zijn.

Kleurenscherm en bediening met knopjes op het front

Rechts op het front is een kleurrijk LCD-scherm geplaatst met een diagonaal van vijf inch en een paar knoppen voor veel gebruikte functies en bronkeuze. Naast bediening met de Focal & Naim app kan de Uniti Nova Power Edition ook bediend worden met de ZigBee-afstandsbediening (die geen zichtlijn vereist) en/of de Focal & Naim-app.

De afmetingen van de Naim Uniti Nova Power Edition zijn 11,6 x 43,2 x 26,5 centimeter en hij weegt 15,1 kilogram.

Naim Uniti Nova Power Edition: prijs en leveringsinformatie

De levering van de Naim Uniti Nova Power Eiditon zal van start gaan in de loop van februari 2024.

De adviesprijs is 10.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE